Bagatska "Nizhny Novgorod" svarīgs mačs pret "Efes"

© nn-basket.ru

Šovakar pulksten 20:00 Ainara Bagatska, Artūra Štālberga un Oskara Ernšteina trenētā "Nizhny Novgorod" vienība, ko pārstāv uzbrucējs Rihards Kuksiks, aizvadīs 11. kārtas spēli ULEB Eirolīgas Top16 turnīrā, izbraukumā tiekoties ar Stambulas "Anadolu Efes", ar ko jau trīs reizes šajā sezonā spēlēts.

Kā rakstīts "Nizhny Novgorod" mājaslapā, šī ir kārtējā svarīgākā spēle kluba pastāvēšanas vēsturē. Skaidrs, ka runa ir par cīņu, kas ļautu iekļūt izslēgšanas turnīrā. Šobrīd NN ar trim uzvarām sesto vietu F grupā, bet ceturtajā vietā esošajai "Anadolu Efes" ir tikai par vienu panākumu vairāk. Starp abām komandām vēl nostājusies Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa", kam arī četri panākumi, bet šajā kārtā jāspēlē pret vienu no visas Eirolīgas favorītēm "Olympiacos".

Nesen komandai pievienojies Gals Mekels saprot spēles nozīmīgumu un raksturo to diezgan dramatiski: "Varianti ir divi: uzvara vai nāve." Abas komandas šajā sezonā jau tikušās trīs reizes, jo bija ielozētas vienā grupā arī regulārajā turnīrā. Divas reizes NN izcīnījusi uzvaras - 65:61 izbraukumā un 109:90 savā laukumā. Tikai sezonas pirmajā duelī Ņižņijnovgorodā uzvaru svinējusi "Efes" (76:66). Šī būs otrā reize, kad komandas tiksies Stambulā, un "Efes" ir apņēmības pilna atdarīt par zaudējumu iepriekšējā Stambulas spēlē.

"Spēle būs ļoti svarīga abām komandām. Vairāki spēlētāji mums ir savainoti, mums jābūt gataviem šai spēlei ar tik labu komandas spēli, cik vien iespējams," sacīja "Efes" galvenais treneris Dušans Ivkovičs. Serba vadītajā komandā veselības problēmas piemeklējušas svarīgus rotācijas spēlētājus Furkans Korkmazs, Nenads Krstičs un Stefans Lasme.

Jādomā, ka abu pēdējo trūkums ir sāpīgākais, ņemot vērā, kā 23.janvāra spēlē zem groziem ar Stambulas komandu izrīkojās NN garie spēlētāji Artjoms Parahauskis un Trejs Tompkinss - attiecīgi 27 punkti plus sešas atlēkušās bumbas un 21 punkts plus desmit bumbas. Lai gan veselības likstas ir vienam no NN līderiem Terensam Kinsijam, komandu kopš iepriekšējās tikšanās reizes papildinājuši divi citi ārējās līnijas spēlētāji Gals Mekels un Rihards Kuksiks.

"Kārtējā reize, kad mums būs jāparāda savs raksturs, lai uzvarētu svarīgā spēlē," citēts Bagatskis. "Neņemam vērā "Efes" slikto sniegumu pēdējā laikā, tas mums rada tikai grūtāku situāciju. Ivkoviča komanda būs nikna, īpaši pēc zaudējuma Ņižņijā. Viņiem ir pietiekami daudz talanta, lai būtu liels spēks svarīgās spēlēs."

Bagatska pieminētais "Efes" sliktais sniegums Eirolīgā ir pamatojams ar faktiem - piedzīvoti zaudējumi visās trijās Top16 otrā apļa pirmajās spēlēs, bet kopumā zaudētas jau četras spēles pēc kārtas. Zaudēts gan līderēm CSKA un "Fenerbahce", gan pastarītei "Unicaja". "Centīsimies saglabāt savas izredzes kvalificēties izslēgšanas turnīram," sacīja "Efes" snaiperis Mets Dženingss.

NN un "Efes" otrā spēle regulārajā turnīrā jau Ņižņijai jau bija "uzvari vai mirsti" - 12. decembra vakarā NN atspēlējās un, pateicoties Dmitrija Hvostova diviem trejačiem izskaņā, izcīnīja uzvaru ar 65:61. Šis panākums ļāva turpināt cīņu par iekļūšanu Top16 turnīrā, kas arī vēlāk izdevās.

Svarīgākais