Ķēniņam trīs spēka paņēmieni, Bufalo beidzot uzvar

© scanpix

Nacionālajā hokeja līgā ceturto uzvaru pēdējo piecu maču laikā svinēja latviešu uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas ar 4:1 mājās pārspēja Filadelfijas "Flyers". Arī iepriekšējā spēlē "Canucks" uzvarēja ar 4:1, pārspējot Toronto "Maple Leafs". Pirmo uzvaru nepilna mēneša laikā izcīnīja Bufalo "Sabres", kas bullīšos ar 2:1 apspēlēja Bostonas "Bruins".

Ronalds Ķēniņš laukumā pavadīja desmit minūtes un 24 sekundes, kas bija īsākais laiks komandā. Ķēniņa kontā trīs spēka paņēmieni un neviena metiena, un viņš nebija laukumā nevienā no vārtu guvumiem. 24 gadus vecais uzbrucējs debijas sezonā Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis 19 mačus, sakrājis 11 (3+8) punktus, nopelnījis četras soda minūtes un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Spēles 31. minūtē rezultātu atklāja Filadelfijas "Flyers", kad no vārtu priekšas precīzs bija Maikls Rafls (1:0). Pēc četrām minūtēm Vankūveras "Canucks" atņēma ripu pretinieku zonā un Aleksandrs Edlers panāca izlīdzinājumu (1:1). Par spēles galveno varoni kļuva Aleksandrs Barouzs, kurš trešajā trešdaļā 17 sekunžu laikā guva divus vārtus un deva izšķirošo triecienu. Vispirms 47. minūtē viņš trāpīja no iemetiena apļa (2:1), bet pēc tam bija pirmais pie atlēkušās ripas (3:1). Desmit sekundes līdz beigām tukšos iemeta Radims Vrbata (4:1).

Vankūveras "Canucks" ar 84 punktiem 69 spēlēs Rietumu konferencē saglabā sesto vietu, par diviem punktiem apsteidzot Vinipegas "Jets" (70 spēlēs) un par viena punkta tiesu atpaliekot no Minesotas "Wild" (70 spēlēs). Uzvaru svinēja arī Teda Nolana un Artūra Irbes trenētā Bufalo "Sabres", kas bullīšos pārspēja Bostonas "Bruins" (2:1). Desmitajā minūtē rezultātu atklāja mājiniece Bostona, kad ripa no apmales izleca vārtu priekšā pie Luī Ēriksona (1:0). Trešās trešdaļas otrajā minūtē Rasmuss Ristolainens realizēja vairākumu (1:1), bet bullīšos vienīgais precīzais bija Tailers Eniss.

Par mača pirmo zvaigzni atzina "Sabres" vārtsargu Andešu Lindbeku, kurš atvairīja 44 no 45 metieniem un neielaida nevienu bullīti. Atgādinām, ka Zemgus Girgensons joprojām nespēlē savainojuma dēļ. Bufalo, kas pārtrauca septiņu zaudējumu sēriju, ar 47 punktiem 70 spēlēs līgā ieņem pēdējo vietu.

Trešo uzvaru pēc kārtas svinēja Rietumu konferences ceturtās vietas īpašniece Čikāgas "Blackhawks", kas savā laukumā izrēķinājās ar austrumu ceturto komandu Ņujorkas "Islanders" (4:1). Trešās trešdaļas pirmajā minūtē Čikāga panāca 4:0, un visos vārtos piedalījās Džonatans Teivzs, kurš pats iemeta pirmos divus un asistēja abos pārējos. Trešā un ceturtā ripa Mariāna Hosas kontā. Viesiem goda vārtus guva Nikolajs Kuļomins.