Latvijas izlase gatavošanos PČ sāk 23 spēlētāju sastāvā

© f64

Gatavojoties 2015. gada pasaules čempionātam hokejā, kas laika posmā no 1. līdz 17. maijam norisināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā, šodien pirmo treniņu aizvadīja Latvijas valstsvienība. Laukumā kopumā devās 23 spēlētāji: trīs vārtsargi, deviņi aizsargi un 11 uzbrucēji.

Latvijas izlase, kas pagājušā gada pasaules čempionātā izcīnīja trīs uzvaras septiņās spēlēs, šogad startēs vienā apakšgrupā ar laukuma saimnieci Čehiju, kā arī ar Zviedriju, Kanādu, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju. Mūsējiem pirmais mačs paredzēts 1. maijā pret 2014. gada olimpisko čempioni Kanādu, kas pasaules čempionāta godalgas pēdējo reizi izcīnīja pirms sešiem gadiem, kad ierindojās otrajā pozīcijā.

Gatavošanos jaunā galvenā trenera Aleksandra Beļavska vadībā šodien Rīgā sāka 23 Latvijas izlases kandidāti, Vārtos stājās hokeja kluba "Rīga" vārtsargi Nils Grīnfogels un Mareks Egils Mitens, kā arī Ungārijas, Rumānijas un Slovākijas apvienotajā MOL līgā otro sezonu pavadījušais Jānis Kalniņš. Ar spēlētājiem darbojās divi treneri: Beļavskis un Juris Klodāns.

Aizsardzībā vairākiem Rīgas "Dinamo" un HK "Rīga" balstiem pievienojās Vācijā spēlējušais Kristers Freibergs, Kazahstānā sezonu pavadījušais Renārs Demiters un viens no Somijas U-20 līgas labākajiem aizsargiem Kristaps Bazevičs. Tāpat uzbrukumā lielākoties laukumā bija redzami "Dinamo" un "Rīgas" hokejisti, kuriem pievienojās Šveicē spēlējošais Toms Andersons, Baltkrievijas čempionāta labākais vārtu guvējs Edijs Brahmanis un Čehijā sezonu pavadījušais Koba Jass.

Latvijas valstsvienība pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 2. aprīlī izbraukumā pret Baltkrieviju, bet kopumā mūsējiem pirms pasaules čempionāta paredzētas astoņas pārbaudes spēles: divas pret Baltkrieviju, divas pret Franciju, divas pret Norvēģiju un divas pret Slovākiju.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargi: Jānis Kalniņš, Nils Grīnfogels un Mareks Egils Mitens.

Aizsargi: Kristaps Roberts Zīle, Kārlis Čukste, Edmunds Augstkalns, Kristers Freibergs, Kristaps Bazevičs, Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks, Renārs Demiters un Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: Toms Andersons, Nikolajs Jeļisējevs, Ričards Kondrāts, Kaspars Saulietis, Andris Džeriņš, Miks Indrašis, Edijs Brahmanis, Roberts Jekimovs, Mārtiņš CIpulis, Gints Meija un Koba Jass.

Svarīgākais