Latvijas labākais tenisists Gulbis šķīries no trenera

© Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis sestdien Indianvelsā pēc sezonas pirmās uzvaras gūšanas vietējiem medijiem atzina, ka viņa nepilnus trīs gadus ilgā sadarbība ar treneri Bresniku ir beigusies.

Gulbis Indianvelsas "Masters 1000" turnīra 2. kārtā (no pirmās viņš bija brīvs) ar rezultātu 6:4, 6:1 pieveica spāni Danielu Himeno-Traveru, ne vien gūstot sezonas pirmo uzvaru, bet arī pārtraucot septiņu zaudējumu sēriju.

Reitinga 15. numurs Kalifornijā ieradies bez austriešu trenera Gintera Bresnika, kurš Latvijas labāko tenisistu trenēja gandrīz trīs gadus – abu sadarbība sākās neilgi pirms 2012. gada "French Open".

Gulbis atklāja, ka abi šķīrušies "mierīgā ceļā pirms aptuveni 10 dienām" un tam neesot nekāda sakara ar Dominiku Tīmu. Bresniks līdz šim apvienoja abu tenisistu trenēšanu, lielāku uzmanību veltot savam tautietim. Arī Tīmam šogad diez ko spoži neklājas – viņš uzvarējis tikai trīs no deviņiem mačiem. Viena no šīm uzvarām bija februārī Roterdamā pret Gulbi.

Baumas par to, ka Bresniks vairs nebūs Gulbja treneris, bija dzirdamas jau kopš sezonas sākuma, tagad tās guvušas apstiprinājumu.

Svarīgākais