Melbārdis pēc pirmās dienas ieņem līdera pozīciju

© scanpix

Pasaules čempionātā bobslejā šodien Vinterbergas trasē Vācijā pēc pirmās dienas Oskara Melbārža četrinieks ieņem līderpozīciju, bet Oskara Ķibermaņa četrinieks ierindojas 13. vietā. Trešie un ceturtie braucieni tiks aizvadīti svētdien, attiecīgi plkst. 16.00 un plkst. 18.00.

Pirmais brauciens

Kā pirmais trasē devās vācietis Maksimiliāns Ārnds, kuram izdevās uzstādīt trases rekordu (53,83 sekundes), bet krievs Aleksandrs Kasjanovs viņam zaudēja 0,20 sekundes. Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu uzrādīja teicamu startu (5,00) un nedaudz labāku izejas ātrumu nekā Ārnds, bet finišā laboja trases rekordu par trim sekundes simtdaļām. Frančesko Frīdrihs startā no latviešiem atpalika par 0,03 sekundēm, braucienā bija pat uz kritiena robežas, bet finišā no Melbārža atpalika par 0,17 sekundēm. Labāku braucienu aizvadīja cits mājinieks Niko Valters – lai gan startā viņam tikai 5,09, finišā viņam bija identisks rezultāts kā Ārndam.

Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu pieļāva kļūdu startā, līdz ar to zaudējot izejas ātrumā, bet neveiksmīgo braucienu noslēdza 0,54 sekundes aiz Melbārža. Kā izrādījās, pirmajos braucienos Ķibermani apsteidza vēl vairāki konkurenti, atbīdot Latvijas otro ekipāžu uz 14. vietu.

Otrais brauciens

Otro braucienu Ķibermaņa kvartets kopumā aizvadīja nedaudz labāk, taču tika pieļauta viena rupja kļūda, kas teju beidzās ar kritienu. Neskatoties uz to, otrais brauciens izdevās par sešām sekundes simtdaļām ātrāks nekā pirmais, kas ļāva nosargāt 14. pozīciju. Lieliski otro braucienu ar teicamu startu (5,03) veica brits Lemins Dīns, kuram no astotās pozīcijas izdevās pakāpties uz piekto vietu.

Frīdrihs startā uzrādīja izcilu laiku (5,01) un finišā sasniedza jaunu trases rekordu (53,69), bet neveiksmīgu braucienu aizvadīja Valters, atkāpjoties uz ceturto vietu. Labu braucienu aizvadīja Ārnds, bet Melbārža četrinieks atkārtoja pirmā brauciena starta rekordu (5,00). Trasē latviešiem izdevās sasniegt pat lielāku ātrumu nekā Ārndam, bet finišā Melbārža pārsvars divu braucienu summā pieauga līdz 0,08 sekundēm.

Atgādinām, ka pirms nedēļas divnieku sacensībās Melbārdis un Dreiškens izcīnīja sudraba medaļas, zaudējot tikai vācietim Frančesko Frīdriham. Uģis Žaļims un Intars Dambis ieguva sesto vietu, bet Ķibermanis un Leiboms ierindojās astotajā vietā.

Svarīgākais