Tīrumai 13. vieta pasaulē, Zirnei kritiens

© f64

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā, kurš norisinās Siguldā, Elīza Tīruma ieņēma 13. vietu, uzvarētājai Natalijai Geisenbergera piekāpjoties teju sekundi, savukārt Ulla Zirne otrajā braucienā cieta kritienu.

Pirmais brauciens

Dāmu sacensībās Latviju pārstāvēja Elīza Tīruma, Ulla Zirne,Kendija Aparjode un Alise Evelīna Mitkus. Tīruma startēja jau ar otro numuru, tiesa, viņas sakarā bažas viesa nedēļas pirmajā pusē neveiksmīgi gūtā ceļgala trauma. Tā gan nebija mazinājusi Elīzas vēlmi cīnīties par augstu vietu, un pirmajā braucienā viņa uzrādīja laiku 42.398 sekundes. Pēc finiša Tīruma sarunā ar LTV7 kanālu atzina, ka šobrīd vieglāk ir braukt kamaniņās nekā staigāt un trasē viņa lielus traucēkļus savainojuma dēļ nav jutusi.

Trases rekordu pēc tam uzstādīja vāciete Tatjana Hifnere, taču tas noturējās tikai līdz brīdim, kad finišēja cita vāciete, proti, Natalija Geisenbergera, kurai rezultāts 42.014 un Hifnere pārspēta par divām sekundes desmitdaļām. Pēc pirmā brauciena trijnieku noslēdz Tatjana Ivanova, kura no Hifneres atpaliek vien nieka tiesu. Savukārt Tīruma noslēdz pirmo desmitnieku, tiesa, rezultāti no astotās līdz 12. vietai ir samērā blīvi.

Zirne aizvadīja visnotaļ „tīru” braucienu un ar laiku 42.773 sekundes ieņēma 18. vietu, kas ļāva kvalificēties otrajam braucienam. Diemžēl Kendijai Aparjodei tas neizdevās, jo pietrūka 0,3 sekunžu un nācās palikt 27. vietā. Savukārt Mitkus –pasaules čempionāta debitante – brauciens pārāk neizdevās un tika pieļautas kļūdas, kas noveda pie divu sekunžu atpalicības no līderes un 34. vietas 40 dalībnieču konkurencē. Jāpiemin, ka trīs sportistes cieta kritienu un divas izstājās.

Otrais brauciens

Otrais brauciens diemžēl neizdevās Zirnei, kura trases lejasdaļā nespēja savaldīt kamaniņas un piedzīvoja sāpīgu kritienu. Nācās izstāties, turklāt kritiena rezultātā bija smagi sasista roka un bojātas kamaniņas. Visveiksmīgākais brauciens nesanāca arī Tīrumai un nācās atkāpties uz 13. vietu, turklāt otrajā braucienā uzrādīts tikai 17. labākais laiks.

Savukārt līderu cīņā savu pārsvaru pārliecinoši noturēja Geisenbergera, otro reizi karjerā iegūstot pasaules čempiones godu, savukārt Hifnere pieļāva nelielu kļūdu startā un piekāpās Ivanovas priekšā. Sudraba un bronzas medaļas likteni šoreiz izšķīra piecas sekundes tūkstošdaļas.

Sacensības Siguldā turpināsies rītdien ar vīriešu braucieniem un komandu stafeti.

Svarīgākais