Girgensonam -2, Ķēniņa "Canucks" ar 1:5 zaudē "Sharks"

© Scanpix

Zaudējumus Nacionālajā hokeja līgā piedzīvoja Latvijas uzbrucēju Zemgus Girgensona un Ronalda Ķēniņa pārstāvētie klubi. Bufalo "Sabres" mājās ar 0:3 piekāpās Sentluisas "Blues", kurai tā bija septītā uzvara pēc kārtas, bet Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 1:5 atzina Sanhosē "Sharks" pārākumu.

Bufalo "Sabres" piecu mājas spēļu sēriju iesāka ar neveiksmi pret Sentluisas "Blues" (0:3), piedzīvojot 15. zaudējumu pēdējos 16 mačos. Pirmie vārti tika ielaisti otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē, kad "Blues" uzvarēja iemetienā un Dmitrijs Jaškins uzbrukuma turpinājumā, izslidojot no aizvārtes, trāpīja tuvajā stūrī (1:0). Otros vārtus viesi guva piecarpus minūtes līdz pamatlaika beigām. "Sabres" zaudēja ripu savā zonā, un Vladimirs Tarasenko lika vēlreiz kapitulēt Jūnasam Enrūtam (2:0). 77 sekundes līdz mača beigām punktu spēlei ar metienu tukšos vārtos pielika Džeidens Švarcs (3:0).

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 18 minūtes un 15 sekundes (2:12 vairākumā un 0:43 mazākumā), izdarīja trīs metienus pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu un uzvarēja četros no 16 iemetieniem. Girgensons laukumā bija gan otrajos, gan trešajos ielaistajos vārtos un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2. "Sabres" tas bija otrais zaudējums savstarpējās spēlēs šajā sezonā – novembrī "Blues" mājās uzvarēja ar 6:1.

Sakāvi piedzīvoja arī Vankūveras "Canucks", kas savā laukumā ar 1:5 kapitulēja Sanhosē "Sharks". Pirmos vārtus viesi guva 18. minūtē, kad Mets Ērvins no iemetiena apļa lieliski trāpīja tālajā augšējā vārtu stūrī (1:0). Trešās trešdaļas sākumā "Sharks" jau bija priekšā ar četrām ripām, bet divas minūtes līdz pamatlaika beigām goda vārtus "Canucks" rindās iemeta Radims Vrbata, tobrīd panākdams 1:4.

Ronalds Ķēniņš laukumā pavadīja 12 minūtes un 49 sekundes (otrais mazākais spēles laiks komandā), nevienādos sastāvos nespēlējot. Ķēniņa kontā viens metiens pa vārtiem un viens bloķēts metiens. Vankūveras "Canucks", kas parīt uzņems Pitsburgas "Penguins", ar 59 punktiem 50 mačos saglabā astoto vietu Rietumu konferencē. Girgensona "Sabres" ar 33 punktiem 52 cīņās ir pēdējā vietā visā līgā.