Latviešu uzbrucējs Ķēniņš gūst pirmos vārtus NHL

© scanpix

Šodien Nacionālajā hokeja līgā (NHL) laukumā devās latviešu spēlētāja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas ar rezultātu 2:4 atzina Minesotas "Wild" pārākumu. Hokejists savā otrajā spēlē NHL atzīmējās ar vienu precīzu raidījumu, pabeidzot spēli ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirmais periods aizritēja diezgan neizteiksmīgā zīmē - Vankūveras "Canucks" nespēja veiksmīgi realizēt izveidotos momentus, bet Minesotas "Wild" hokejisti ķepurojās uzbrukumā, izdarot tikai piecus metienus pa pretinieku vārtiem. Jau septītajā minūtē dūres izvicināja Dereks Dorsets un Raiens Kārters, taču tas neuzmundrināja nevienu no komandām, pārtraukumā dodoties pie rezultāta 0:0.

Pēc atgriešanās no ģērbtuvēm, spēles turpinājums neizdevās mājniecei, zaudējot divus vārtus. Lai gan "Canucks" hokejistiem bija vairāk iespēju un savos uzbrukumos darbojās bīstamāk, tomēr jau septītajā minūtē saņēma aukstu dušu - it kā nekaitīgais Zaka Parizē raidījums no asa leņķa ar rikošeta palīdzību atradu ceļu Raiena Millera vārtos (1:0). Parizē tie bija 21 vārti šajā sezonā. Divas minūte vēlāk Džareds Spērdžens, spēlējot vairākumā, ar spēcīgu šāvienu palielināja rezultāta starpību (2:0).

Trešās trešdaļas astotajā minūtē "Wild" panāca jau visai nepieklājīgo 3:0, kad Tomass Vaneks vēl vienu reizi lika Milleram ķeksēt ripu ārā no saviem sargātajiem vārtiem. Piecas minūtes vēlāk savus pirmos vārtus NHL guva 23 gadus vecais latviešu hokejists Ronalds Ķēniņš, kurš ātrajā uzbrukumā pēc Bo Horvāta piespēles ar plaukstas metienu raidīja ripu starp Devana Dubnika kājsargiem (1:3).

Bija vajadzīga viena minūte un viena sekunde, lai Vankūveras "Canucks" hokejisti atgrieztu intrigu spēlē - Radims Vrbata atrada nepiesegto Danielu Sedinu, kurš panāca 2:3. 2 minūtes un astoņas sekundes līdz mača beigām Vankūveras "Canucks" nomainīja vārtsargu, laukumā sūtot sesto spēlētāju, taču tas neatmaksājās, un Džeisons Zukers panāca 4:2 Minesotas "Wild" labā. Vankūveras "Canucks" ar 57 punktiem atrodas septītajā vietā Rietumu konferencē un jau 4.februārī aizvadīs mājas spēli ar Vinipegas "Jets".

Latvietis Ronalds Ķēniņš šodien laukumā pavadīja astoņas minūtes un 15 sekundes, kuru laikā izdarīja vienu precīzu metienu pa pretinieku vārtiem un izpildīja divus spēka paņēmienus, spēli noslēdzot ar lietderības koeficientu +1, kā arī tika atzīts par mača otro zvaigzni. Ronaldam Ķēniņam šī bija tikai otrā spēle Nacionālajā hokeja līgā.

Citā spēlē Arizonas "Coyotes" atspēlēja divu vārtu deficītu un pārspēja Monreālas "Canadiens" (3:2). Uzvaras vārti Lauri Korpikoski kontā. Savukārt Vašingtonas "Capitals" šoreiz nepietika ar Aleksandra Ovečkina diviem precīzajiem raidījumiem un rezultatīvo piespēli, ar rezultātu 3:4 atzīstot Sentluisas "Blues" pārākumu. Krievu superzvaigzne šosezon paspējis tikt pie 48 punktiem (31+17) un ir piektais hokejists Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kurš pirmajās desmit sezonās guvis 30 vārtus. Ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās arī "Blues" uzbrucējs Aleksandrs Stīns, kļūstot par mača pirmo zvaigzni, bet Nešvilas "Predators" ar rezultātu 4:0 sagrāva Pitsburgas "Penguins", apsteidzot līgas līderi Anaheimas "Ducks". Sauso spēli aizvadīja Nešvilas "Predators" vārtsargs Kārters Hatons, atvairot 21 pretinieku metienus.