Girgensonam -1, "Sabres" kārtējais zaudējums

© Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Bufalo “Sabres” ar rezultātu 0:7 piedzīvoja bezierunu zaudējumu Minesotas "Wild". "Sabres" nav spējusi uzvarēt pēdējās deviņās spēlēs pēc kārtas.

Minesotas “Wild” komandā šonakt debitēja vārtsargs Devans Dubniks, kuru Arizonas “Coyotes” iemainījusi pret 2015.gada trešā raunda drafta izvēli, taču nācās iztikt bez aizsarga Raeina Sutera, bet “Sabres” ierindā atgriezās Kriss Stjuarts.

Spēli aktīvi iesāka Bufalo “Sabres”, tomēr jau sestajā minūtē nonāca iedzinējos (0:1). Precīzs vārtu priekšā bija Zaks Parizē, kuram tie bija 15.vārti sezonā. Lai gan Bufalo hokejisti cerēja, ka vārtu guvums netiks ieskaitīts, jo tika izgrūstīti Jonasa Enrota sargātie vārti. tomēr galvenais tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās norādīja uz centra iemetienu.

Mazliet vēlāk dūres izvicināja Nikolas Deslaurjers un Metjū Dumba. Šķita, ka tas varētu sapurināt “Sabres” hokejistus, taču perioda izskaņā Bufalo zaudēja vēl vienus vārtus (0:2). Spēlējot vairākumā, Tomass Vaneks pec Miko Koivu piespēles ar spēcīgu metienu palielināja rezultāta starpību.

Otrās trešdaļas sākumā “Sabres” nopelnīja skaitlisko vairākumu, taču savas iespējas izmantot nespēja un pat pamanījās zaudēt vēl vienus vārtus (0:3). Laukuma vidusdaļā kļūdījās Bufalo hokejists, kas ļāva Ērikam Haulam izskriet vienatnē pret Jonasu Enrotu. Lai gan ripa lidoja garām vārtiem, Haula pie tās nokļuva pirmais un kritienā piespēlēja vārtu priekšā, kur pavisam nepiesegts dežūrēja Kails Brodzjaks. Taču tas nebija viss. Otrajā trešdaļā “Sabres” zaudēja vēl divus vārtus - pa reizei precīziem esot Metjū Dumbam un Džaredam Spērdženam (0:5).

Trešās trešdaļas piektajā minūtē “Wild” guva savus sestos vārtus - aiz saviem vārtiem kļūdījās Andrejs Meszaros, ripa nonāca pie Kaila Brodzjaka, kurš tālāk piespēlēja vārtu priekšā esošajam Metam Kukam, kurš bez liekām grūtībām pārspēja Enrotu. “Sabres” hokejisti nopelnīja vairākus noraidījumus, par ko samaksāja ar kārtējiem zaudētiem vārtiem (0:7), piedzīvojot savu devīto zaudējumu pēc kārtas.

Zemgus Girgensons uz ledus bija 20 minūtes un 16 sekundes, vairākumā pavadot divas minūtes un 37 sekundes, bet mazākumā - divas minūtes un 48 sekundes. Girgensons izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu un divas reizes bloķēja pretinieku metienus, spēli pabeidzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Bufalo "Sabres" ar 31 punktiem atrodas pirmspēdējā vietā līgā, savukārt zaudēto spēļu sērijā ir spējusi gūt tikai deviņus vārtus, bet zaudējusi 39. “Sabres” centīsies izcīnīt uzvaru, kad 18.janvārī tiksies ar Filadelfijas “Flyers” hokejistiem.