"Sabres" 79 sekunžu laikā ielaiž trīs vārtus un atkal zaudē

© scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Zemga Girgensona pārstāvētā Bufalo “Sabres” viesos ar rezultātu 2:5 atzina Karolīnas “Hurricanes” pārākumu, piedzīvojot sesto zaudējumu pēc kārtas.

Šonakt laukumā devās divas lejasgala komandas - Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā tikās ar Bufalo "Sabres" hokejistiem. Karolīnas rindās atgriezās uzbrucējs Aleksandrs Semins, kurš izlaidis 12 no pēdējām 13 spēlēm.

Lai gan “Sabres” spēlēja ļoti fizisku hokeju, vairākas reizes izpildot spēka paņēmienus, pirmais periods tika aizvadīts ļoti neizteiksmīgi, par ko liecina tikai pieci metieni pa pretinieku vārtiem.

Otrā perioda piektajā minūtē rezultātu atklāja Karolīnas hokejisti. Aleksands Semins, tiekot galā ar “Sabres” aizsargu, piespēlēja nepiesegtajam Džefam Skineram, kurš bez liekām problēmām pārspēja vārtsargu (1:0), gūstot savus devītos vārtus sezonā.

Bufalo bija vajadzīgas vien 59 sekundes, lai rezulātu izlīdzinātu. “Hurricanes” pazaudēja ripu neitrālajā zonā, to ieguva Kriss Stjuarts, piespēlēja Filam Varoni, kurš divu spēlētāju ielenkumā spēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumu (1:1). Varoni tie bija pirmie vārti šosezon un otrie visā savā NHL karjerā. Neilgi pēc tam Ēriks Stāls pārkāpa noteikumus pret Zemgu Girgensonu, atstājot savu komandu mazākumā. Spēlējot vairākumā, “Sabres” izveidoja pāris labas vārtu gūšanas iespējas, taču “Hurricanes” vārtsargs vienmēr bija savā vietā.

Otrā perioda vidū “Sabres” piedzīvoja savu ļaunāko murgu, īsā laikā nopelnot divus noraidījumus un vairāk kā minūti spēlējot trīs pret pieciem. “Hurricanes” divas reizes pamanījās trāpīt pa Jonasa Enrota sargāto vārtu stabu, šķita, ka pirmo noraidījumu Bufalo hokejisti būs veiksmīgi izturējuši, taču veiklākais pie “Sabres” vārtiem bija Jirži Tlustijs, kurš panāca 2:1.

53 sekundes vēlāk Ēriks Stāls centās ripu iespēlēt vārtu priekšā, taču tā atsitās pret Maika Vēbera slidu un ielidoja Jonasa Enrota sargātajā cietoksnī (3:1). Nepagajā ne pusminūte, kad rezultāts kļuva vēl nepievilcīgāks - Viktors Rasks mainīja ripas lidojuma virzienu pēc Hainsija metiena no zilās līnijas, panākot 4:1. Karolīnas “Hurricanes” 79 sekunžu laikā bija guvuši trīs vārtus, atstājot Bufalo “Sabres” nokdaunā.

Trešā perioda sākumā “Hurricanes” līderis Ēriks Stāls pēc sadursmes ar pretinieku hokejistu devās uz ģērbtuvēm un laukumā atgriezās tikai perioda izskaņā. 11 minūtes pirms spēles beigām “Sabres” izdevās rezultāta starpību samazināt, kad otro reizi spēlē precīzs bija Veroni (4:2), taču ar to bija par maz. Pēc mazāk kā divām minūtēm Railijs Nešs atgrieza trīs vārtu pārsvaru, esot pie Enrota atvairītās ripas (5:2).

Latvietis Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 18:22 minūtes (3:48 vairākumā), uzvarēja sešus no 15 iemetieniem, veica trīs spēka paņēmienus kā arī divas reizes bloķēja pretinieku metienus, maču noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo “Sabres” zaudējuši pēdējās sešās spēlēs un jau rīt aizvadīs pēdējo spēli no četru spēļu izbraukuma sērijas, tiekoties ar Tampabejas “Lightning”.