Gulbis Dohā nespēlēs

© scanpix

Latvijas vīriešu tenisa pirmais numurs Ernests Gulbis jauno sezonu sāks vēlāk nekā iepriekš plānots, atsaucot dalību no 5. janvārī startējošā "ATP World Tour 250" turnīra Dohā.

Par nespēlēšanu Dohā paziņoja arī Gulbja treniņu partneris Dominiks Tīms. Austrietim ir gripa. Zinot to, ka abi jaunajai sezonai gatavojās kopā, ļoti iespējams, ka tāda pati problēma skārusi arī Gulbi, kura oficiālais nespēlēšanas iemesls pagaidām nav zināms.

Ernests Dohā sezonu būtu sācis piekto reizi pēdējos sešos gados. Pavisam bez spēļu prakses pirms "Australian Open" Latvijas tenisa līderis tomēr nepaliks, jo viņam plānā turnīrs Oklendā (12. janvāris).

Reitinga 13. vietā esošais Gulbis šogad aizvadīja karjeras labāko sezonu, sakrājot 41-21 bilanci un izcīnot divus vienspēļu titulus. Sezonas un arī karjeras spilgtākais mirklis bija tikšana līdz "French Open" pusfinālam, kas sekmēja tikšanu līdz ranga 10. vietai.

No Top 20 spēlētājiem sezonas pirmo turnīru spiests izlaist arī "US Open" čempions Marins Čiličs, kuram pleca savainojuma dēļ ies secen sacensības Brisbenā.

Svarīgākais