"Jūrmala/Fēnikss" uzvar Liepājā un pakāpjas uz otro vietu

© Sportacentrs.com

Latvijas Basketbola līgas (LBL) vienīgajā mačā šodien "Liepāja/Triobet" savā laukumā ar 67:73 atzina "Jūrmalas/Fēniksa" pārākumu. Jūrmalas klubs pakāpās uz otro vietu kopvērtējumā.

Starta piecinieki

Liepāja/Triobet: Mažutis, Džonsons, Antrops, Blaus, Žeļonis.

Jūrmala/Fēnikss: Jeromanovs, Pinete, Dilevka, Mediss, Mednis.

Pirmais puslaiks

Abas komandas sāka spēli rezultatīvi – divu minūšu labā kopīgiem spēkiem tika samesti 15 punkti. Turpinājumā jūrmalnieki un liepājnieki nedaudz piebremzēja, bet pirmās 10 minūtes tika noslēgtas ar neizšķirtu. Pēdējā sekundē precīzs metiens Andrijum Mažutim.

Otrajā ceturtdaļā labāki jau bija viesi, kas no pirmajām minūtēm pakāpeniski sāka palielināt savu pārsvaru, līdz ceturkšņa otrajā pusē pēc Edgara Jeromanova precīzā tālmetiena sasniedza +11 (40:29). Līdz pārtraukumam Mareks Jurevičus guva astoņus punktus, bet liepājnieki pietuvojās līdz pat -3 (41:44). Pauzē ar piecu punktu pārsvaru devās viesi (46:41).

Otrais puslaiks

Otrajā puslaikā komandas centās spēlēt līdzīgi kā līdz tam. Gan liepājnieki, gan jūrmalnieki vairāk paļāvās uz metieniem no tālākas distances, kas trešajā ceturtdaļā bija ārkārtīgi nesekmīgi. Trešajā ceturtdaļā tika iemesti divi no 14 tālmetieniem, un pirms izšķirošajām 10 minūtēm vadību saglabāja "Jūrmala/Fēnikss" (55:49).

Ceturtajā ceturtdaļā komandu rezultativitāte atgriezās, taču spēles temps ievērojami kritās. Ceturkšņa sākumā liepājnieki pat pamanījās izlīdzināt rezultātu, gūstot sešus punktus pēc kārtas (55:55), taču turpinājumā labāki bija viesi. Vairākos uzbrukumos iniciatīvu uzņēmās Artūrs Ausējs, un divas minūtes līdz spēles beigām viesiem jau bija astoņu punktu pārsvars (66:58).

Agresīva aizsardzība un Liepājas līderu veiksmīgā spēle uzbrukumā ļāva minūtes laikā mājiniekiem pietuvoties līdz -2 (64:66), atjaunojot intrigu spēlē. Pēc Ginta Antropa precīzā tālmetiena rezultāts kļuva neizšķirts (67:67), taču Jeromanovs uzreiz pēc tam atbildēja ar trim punktiem viesu labā, bet liepājnieki pieļāva kļūdu nākamajā uzbrukumā. Pašās spēles beigās Iļja Gromovs no soda līnijas panāca 73:67 Jūrmalas kluba labā, kas ļāva viesiem pakāpties uz otro vietu LBL kopvērtējumā. "Jūrmala/Fēnikss" izcīnīja jau 11. LBL uzvaru pēc kārtas, tikmēr liepājniekiem pārtrūka piecu panākumu sērija.

Nākamā LBL spēle notiks 4. janvārī, kad "Latvijas Universitāte" uzņems Jēkabpils kluba basketbolistus. Liepājnieki nākamais LBL mačs ir 10. janvārī savā laukumā pret "Baronu/LDz", bet "Jūrmala/Fēnikss" tajā pašā dienā izbraukumā sacentīsies ar "Jēkabpili".

LBL regulārā sezona, 30. decembris

Liepāja/Triobet - Jūrmala/Fēnikss 67:73 (19:19, 22:27, 8:9, 18:18)

Liepāja/Triobet: Jurevičus 17 (6ab), Žeļonis 12 (5ab), Blaus 11 (5ab), Mažutis 8 (6rp), Džonsons 7 (7ab), G. Antrops 5, Helmanis 4, J. Antrops 3, Miglinieks, Krastiņš, Leimanis.

Jūrmala/Fēnikss: Jeromanovs 20, Ausējs 14, Gromovs 11 (11ab), Laksa 6, Pinete 6, Mednis 4, Mediss 4, Rozenbergs 4, Jonāts 2 (9ab), Čoders 2, Dilevka.

Svarīgākais