Girgensona vārti neglābj no zaudējuma pret "Senators"

© f64

Nacionālās hokeja līgas sezonas 11. vārtus šonakt guvis latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, kura sniegums gan nepalīdzēja Bufalo „Sabres” izvairīties no zaudējuma pret Otavas „Senators” (2:5). Trīs vārtus šajā spēlē guva Bobijs Raiens.

Pēc pirmā perioda Otavā, kurā spēles ziņā dominēja mājinieku komanda „Senators”, bet rezultāta ziņā bija ieguvusi vien minimālu pārsvaru (1:0), „Sabres” spēja gūt divus vārtus pēc kārtas un izvirzīties vadībā. Vispirms Marks Pesiks izmantoja „Senators” kļūdu tālajā piespēlē un tai sekojošo haosu aizsardzības zonā, bet mača 29. minūtē Bufalo otros vārtus guva Zemgus Girgensons. Pēc Meta Mulsona piespēles viņš nokļuva viens pret vārtsargu, tiesa, daudz vietas apspēlēšanas manevram netika piedāvāts. Ripa gan palika vārtu priekšā, un aizsargs nespēja noturēt Girgensonu, kurš ar atkārtotu mēģinājumu panāca 2:1.

Mača turpinājums gan Bufalo komandai nekāds spožais neizdevās – Bobijs Raiens otrā perioda izskaņā panāca neizšķirtu, bet pāris sekundes pēc centra iemetiena Girgensons tika sodīts ar divām minūtēm par klupināšanu. Šo vairākumu „Senators” gan neizmantoja, taču trešajā periodā guva vairāk vārtus (trīs) nekā „Sabres” izdarīja metienus (divus). „Hat-trick” nokārtoja Raiens, bet spēle noslēdzās ar rezultātu 5:2.

Girgensons laukumā pavadīja 18:25 minūtes, viņam netrūka spēles laika vairākumā (4:54), bet kopumā spēle tika noslēgta ar neitrālu lietderības koeficientu. Latviešu uzbrucējs nopelnīja divas soda minūtes, piecas reizes meta pa vārtiem (komanda kopā 21 reizi), kā arī pielietoja divus spēka paņēmienus. Šodien gūtie vārti viņam palīdzējuši sasniegt 20 punktu robežu šajā sezonā (11+9).

Hokeja līdzjutēji Latvijā šajā gadā vairs neredzēs Girgensona un „Sabres” spēli, taču pašam hokejistam gads vēl nav beidzies – Jaunā gada naktī (1:00 pēc Latvijas laika) paredzēta spēle pret Tampabejas „Lightning”.