Jānis Ikaunieks parakstīs četru gadu līgumu ar Francijas futbola klubu "Metz"

© publicitātes

Francijas futbola kluba "Metz" prezidents Bernārs Serāns intervijā laikrakstam Luxemburger Wort apstiprināja, ka komandai janvārī pievienosies Latvijas izlases pussargs Jānis Ikaunieks. Ar Virslīgas sezonas labāko spēlētāju tiks parakstīts četru gadu līgums.

"Liepāja" darījumu vēl neapstiprina

"Šķiet, ka viņam ir liels talants, un viņš strauji uzlabos savas tehniskās kvalitātes, strādājot kopā ar futbolistiem, kas spēlē "Ligue 1"," sacīja Bernārs Serāns, kurš gan piebilda, ka Ikaunieks vēl fiziski varētu nebūt gatavs līgas līmenim. Tāpat kluba prezidents pajokoja par kuldīdznieka uzvārdu: "Viņa uzvārdu izrunā Ikonikss. Viņš ir īsts galls!"

Ar "Liepājas" prezidentu Māri Verpakovski portālam Sportacentrs.com neizdevās sazināties, savukārt kluba preses sekretārs Dāvids Jansons ieteica sagaidīt janvāra pāreju periodu, kad būs pieejama plašāka informācija. Francijā ziemas transfēru periods ilgs no 3. janvāra līdz 2. februārim.

2013. gadā "Liepājas metalurga" rindās lielākoties gājis tikai uz maiņu, Jānis Ikaunieks sezonas laikā piedzīvoja milzīgu progresu, šosezon Virslīgā 32 spēlēs dodoties pamatsastāvā un gūstot 23 vārtus. Rudenī 19 gadus vecais spēlētājs debitēja Latvijas izlasē, gan pret Turciju (1:1), gan Nīderlandi (0:6) izejot sākumsastāvā. Gada izskaņā Ikaunieks treneru un spēlētāju balsojumā tika atzīts par 2014. gada SMScredit.lv Virslīgas labāko futbolistu.

Pievienosies arī divi tunisieši

Serāns apstiprināja presē izskanējušās runas arī par divu Tunisijas izlases spēlētāju iegādi. Janvāra transfēru periodā komandai pievienosies 23 gadus vecais uzbrucējs Fahredins Ben Jusefs, kurš var spēlēt arī kā malējais pussargs, un 22 gadus vecais balsta pussargs Feržani Sasi.

Abi spēlētāji, kuru kopējā pārejas maksa būšot 1,7 miljoni eiro, līdz šim pārstāvēja vienu no spēcīgākajiem Tunisijas klubiem CS "Sfaxien", un ar viņiem tiks parakstīts trīsarpus gadu līgums. Gan Ben Jusefs, gan Sasi "Metz" rīcībā būs pieejami ne ātrāk par februāri, jo viņi Tunisijas izlases sastāvā piedalīsies Āfrikas Nāciju kausa izcīņā.

"Metz" neatlaidīs galveno treneri un domā ilgtermiņā

"Metz" ļoti labi sāka sezonu, pirmo 12 spēļu laikā sakrājot 18 punktus, taču nākamo septiņu maču laikā izcīnīts tikai viens punkts. Turnīra tabulā "Metz" pēc pirmā apļa atrodas 17. vietā 20 komandu konkurencē. Neskatoties uz neveiksmju sēriju, Serāns sacīja, ka klubam ir ilgtermiņa stratēģija, ko apliecina gan trīs gaidāmie janvāra pirkumi, gan pilnīga uzticība treneru korpusam.

"Nē, neatlaidīšu galveno treneri. Albērs Kartjē mūs divu gadu laikā no trešās līgas aizveda uz "Ligue 1", un ļausim viņam un palīgiem strādāt. Viņiem no manas puses ir pilnīga uzticība," teica Serāns. "Metz" pēc neilgā ziemas pārtraukuma nākamo spēli aizvadīs jau ceturtajā janvārī, kad izbraukumā Francijas kausa 1/32 finālā tiksies ar trešās līgas pastarīti "Epinal". Savukār 11. janvārī "Metz" atsāks cīņu par izdzīvošanu, "Ligue 1" ietvaros viesojoties Nantē.

Svarīgākais