Girgensons nerealizē bullīti, "Sabres" turpina uzvaru sēriju

© f64

Ceturto uzvaru Nacionālajā hokeja līgā pēc kārtas svinēja Bufalo "Sabres", kas savā laukumā izsēja divu vārtu pārsvaru, taču beigās izglābās un bullīšos pārspēja Otavas "Senators" (5:4). Latvijas izlases uzbrucējs Zemgus Girgensons spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1 un nerealizēja pēcspēles metienu.

Zemgus Girgensons uz ledus bija 21 minūti un vienu sekundi (labākais rādītājs starp "Sabres" uzbrucējiem), vairākumā un mazākumā pavadot attiecīgi divas minūtes un 50 sekundes un četras minūtes un 26 sekundes. Girgensons nerealizēja pēcspēles metienu, nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -1 (bija laukumā pirmajos un ceturtajos ielaistajos vārtos un otrajos gūtajos), izdarīja trīs metienus pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, tika pie divām soda minūtēm (abpusējs noraidījums) un bloķēja vienu pretinieku metienu. 20 gadus vecā uzbrucēja kontā šosezon 31 spēlē ir 17 (9+8) punkti.

Spēli labāk sāka Bufalo "Sabres" un Koudijs Hogsons jau trešajā minūtē norībināja vārtu konstrukciju, tomēr astotajā minūtē rezultātu atklāja Otavas "Senators". Girgensons zaudēja iemetienā, bet uzbrukuma turpinājumā Bobijs Raiens pēc Maika Hofmana piespēles no tuvas distances trāpīja tukša stūrī (1:0). Jau pēc divām minūtēm ripa ielidoja viesu vārtos, taču skaistais Krisa Stjuarta vārtu guvums netika ieskaitīts, jo ripa pieskāriena brīdī atradās virs vārtu pārliktņa.

Neilgi pēc spēles atsākšanās dūres izvicināja Taisons Strakans un Marks Boroveckis, un abas komandas trešdaļas turpinājumā neizmantoja pa divām iespējām spēlēt vairākumā. Toties trešā iespēja Bufalo otrās trešdaļas piektajā minūtē izrādījās laimīga – pēc Stjuarta piespēles no iemetiena apļa neizšķirtu panāca Rasmuss Ristolainens (1:1).

Pēc nepilnām trim minūtēm "Sabres", laukumā esot arī Girgensonam, atguva ripu pretinieku zonā un Mets Mulsons pielaboja tālu Andreja Mesāroša metienu un ar otro piegājienu iebakstīja atlēkušo ripu vārtos (2:1). Pēc 32 sekundēm "Sabres" pretuzbrukumā pārsvaru jau dubultoja (Markuss Folinjo, 3:1) un pavisam drīz teju guva arī ceturto vārtus, tomēr "Senators" izdevās ne tikai atgriezties spēlē, bet pat atgūt vadību.

Vispirms 34. minūtē Marks Stouns pretuzbrukumā starpību samazināja līdz vienai ripai (2:3), bet trešās trešdaļas sākumā Kērtiss Lazārs un Alekss Čiasons vēl pa reizei pārspēja Jūnasu Enrūtu un panāca 4:3.Tikai trīsarpus minūtes līdz pamatlaika beigām "Sabres" izdevās izglābties - atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Braiens Flins (4:4) -, bet pusminūti līdz beigām Girgensons bija tuvu tam, lai izrautu arī uzvaru, taču glāba vārtsargs. Pēcspēles metienu sērijā vienīgais precīzais izrādījās Mulsons, nodrošinot komandai uzvaru (5:4), bet Girgensons trešajā sērijā nesekmīgi centās apspēlēt vārtsargu.

Bufalo "Sabres", sešas uzvaras pēc kārtas mājās izcīnot pēc gandrīz astoņu gadu pārtraukuma, ar 28 punktiem 31 mačā Austrumu konferencē pakāpās uz 12. vietu. No astotajā pozīcijā esošā Ņujorkas "Rangers" (aizvadītas 28 spēles) "Sabres" atpaliek vairs tikai par divu uzvaru tiesu. Šodienas pretiniece Otavas "Senators" ar 30 punktiem 30 cīņās Austrumu konferencē atrodas 11. vietā. Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs jau rīt, kad izbraukumā tiksies ar Vinipegas "Jets".