Braients apsteidz Džordanu un kļūst par trešo rezultatīvāko NBA vēsturē

© scanpix

Šonakt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlē pret Minesotas "Timberwolves" (5-18) 26 punktus guva Losandželosas "Lakers" (8-16) līderis Kobe Braients, kas ļauj viņam ar 32 310 gūtiem punktiem pacelties uz trešo vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, apsteidzot Maiklu Džordanu.

Jau iepriekšējā "Lakers" spēlē pret Sanantonio "Spurs" visi basketbola fani gaidīja, vai Braients gūs nepieciešamo 31 punktu, lai pārspētu Maikla Džordana gūto punktu rekordu. Rekords vēl nekrita, jo "ezernieku" līderis guva 22 punktus, kas nozīmē, ka šīs nakts spēlē pret Minesotas "Timberwolves" viņam vēl bija jāgūst deviņi punkti. Šīs nakts spēli Braients uzsāka neveiksmīgi, aizmetot garām pirmos četrus no pieciem metieniem, taču spēles turpinājumā rekords tika sasniegts. Vēsturiskais brīdis notika otrajā ceturtdaļā, kad Braientam nācās doties uz soda metienu līnijas, lai izpildītu divus soda metienus. Sekmīgi izpildījis abus soda metienus, viņš sāka saņemt apsveikumus no komandas biedriem, pretiniekiem, treneriem, jo bija guvis 32 293 punktus, kas ļāva apsteigt Maiklu Džordanu. Arī par spēles iznākumu trešais rezultatīvākais spēlētājs līgas vēsturē varēja būt priecīgs, jo "Lakers" guva uzvaru ar rezultātu 100:94.

Savu 16. uzvaru pēc kārtas izcīnīja Goldensteitas "Warriors" (21-2), kura smagā cīņā papildlaikā ar rezultātu 128:122 pārspēja Ņuorleānas "Pelicans" (11-12). Spēlē nepiedalījās "Pelicans" zvaigzne Entonijs Deiviss, taču arī bez viņa komanda cienīgi turējās pretī līgas līderiem. Pat vairāk kā cienīgi, jo vēl četras minūtes līdz spēles pamatlaika beigām Pelikāni atradās vadībā ar +8 (107:99) Lielisku spēli aizvadīja Džrū Holidejs, kurš guva 34 punktus, bet saņēma sesto piezīmi pirms papildlaika pēdējām trīs minūtēm. Galvenais panākuma kaldinātājs "kareivjiem" bija Stefans Karijs, kurš guva 34 punktus, bet astoņi no tiem gūti papildlaikā. Tāpat viņam ar 29 punktiem palīdzēja Klejs Tompsons.

Citā spēlē Čikāgas "Bulls" (15-8) pēc līdzīga spēles sākuma, pateicoties Maika Danlīvija uzbrukumam 19 punkti (3p 4/5) trešajā ceturtdaļā veica atrāvienu un svinēja 15. uzvaru sezonā, izbraukumā pārspējot Miami "Heat" (11-13). Spēli pirmo reizi sezonā izlaida "Heat" uzbrucējs Kriss Bošs. Viesu rindās Derriks Rouzs ceturtajā ceturtdaļā guva 11 punktus, bet spēli noslēdza ar 14 punktiem - 27 minūtēs.

Kopš abi Oklahomsitijas līderi (Durents, Vestbrukss) atgriezušies, "Thunder" (11-13) vienība izcīnījusi jau sesto uzvaru pēc kārtas. Šoreiz savās mājās komanda pieveica Fīniksas "Suns" (12-13) . Jau pirmajā ceturtdaļā mājinieki guva 41 punktu, kas ļāva jau puslaikā atrauties ar rezultātu 70:48. Trešajā ceturtdaļā bīstami uz savas iepriekš savainotās labās kājas piezemējās"Thunder" saspēles vadītājs Rasels Vestbrukss, taču par laimi, nopietns savainojums netika gūts. Kevins Durents šajā uzvarā izcēlās ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Svarīgākais