Girgensons trešajā periodā ar 1+1 izrauj "Sabres" uzvaru

© f64

NHL komanda Bufalo „Sabres” arvien sekmīgāk iesaistās sezonas notikumos un, lai arī šonakt izdarīja par 26 metieniem mazāk nekā Kalgari „Flames” un vēl 47. minūtē atradās iedzinējos 2:3, tomēr svinēja uzvaru 4:3. Par to ar vārtiem un rezultatīvu piespēli atlikušajā pamatlaika daļā parūpējās Zemgus Girgensons.

Bufalo, kas bija uzvarējusi septiņās no pēdējām desmit spēlēm, maču pret „Flames” neuzsāka īpaši labi, un vārtos pirmajā periodā daudz vairāk darba bija Jūnasam Enrūtam. Rezultātu tomēr atklāja Teda Nolana vadītie vīri, kad pretinieku zonā nostrādāja Tailera Enisa presings, un vārtus guva Mets Mulsons.

Līdz otrā perioda beigām rezultāts gan kļuva neizšķirts 2:2, bet pamatlaika pēdējās trešdaļas sākumā Šons Monehens vadībā izvirzīja „Flames”, kura visa mača gaitā uzbrukumā spēlēja daudz vairāk. Ar kvantitāti gan šoreiz nepietika, jo „Sabres” rindās bija Zemgus Girgensons, kurš ar diviem punktiem spēles pēdējās 12 minūtēs izrāva uzvaru savai komandai.

Vispirms Girgensona maiņa spēja nostāties pretinieku zonā, un ar saspēli vārtu priekšā tika izvirzīts Mets Mulsons, kurš gan pa ripu netrāpīja, un tā aizslīdēja tieši pie nepiesegtā Girgensona, kurš to raidīja tukšajā vārtu stūrī. Savukārt uzvaras vārtus „Sabres” guva šīs pašas maiņas izveidotā ātrajā uzbrukumā, kurš sākotnēji gan neizdevās, taču pie ripas aizvārtē tika Girgensons, padeva Enisam uz zonas robežu, kurš ar spēcīgu piespēli vārtu priekšā atrada Mulsonu. Ripa vārtos gan ielidoja rikošetā no viņa slidas, taču tiesneši lēma, ka viss noticis noteikumu robežās.

„Sabres” svinēja uzvaru 4:3, bet Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 21:16 minūtes, kuru laikā savāca divus punktus (1+1, sezonā kopā 9+7), izdarīja vienu metienu pa vārtiem, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, vienreiz sagādāja komandai iespēju spēlēt vairākumā un izcēlās ar labāko lietderības koeficientu komandā (plus trīs). Tas tika novērtēts ar mača trešās zvaigznes titulu, bet par pirmo zvaigzni tika atzīts Eniss, kuram trīs rezultatīvas piespēles.

Metienu kopējā attiecība gan bija nomācoši „Flames” labā (45:19), taču tas netraucēja „Sabres” gūt sezonas 11. uzvaru. Sakrātie 24 punkti pagaidām gan neļauj pacelties no pēdējās vietas divīzijā. Savu nākamo spēli „Sabres” (pret „Panthers”) aizvadīs jau rīt. Jāpiezīmē, ka šonakt Teds Nolans rezervē bija atstājis pagājušajā sezonā rezultatīvo Koudiju Hogsonu, kurš sezonas pirmajās 28 spēlēs guvis tikai trīs punktus.