Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" viesos pie Gagarina kausa čempiones

© F64

Septiņu izbraukumā zaudēto spēļu sēriju centīsies pārtraukt Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas atrodas desmit punktu attālumā no Rietumu konferences izslēgšanas spēļu zonas. Pulksten 16:00 pēc Latvijas laika rīdziniekiem pretī stāsies Gagarina kausa glabātāja Magņitogorskas "Metallurg", kas uzvarējusi četrās no pēdējām piecām cīņām, bet pirms tam cieta neveiksmes piecos no sešiem mačiem. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic".

Ar 17 izbraukuma spēlēs izcīnītajām divām uzvarām un sakrātajiem astoņiem punktiem Rīgas "Dinamo" ieņem pēdējo vietu Kontinentālajā hokeja līgā. Pārtraukt zaudējumu sēriju, kas tagad stiepjas septiņu maču garumā, rīdziniekiem bija iespēja otrdien, kad pēc Ginta Meijas realizētā soda metiena un Laura Dārziņa izmantotā izgājiena vienatnē pret vārtsargu izdevās izvirzīties vadībā pret Kazaņas "Ak Bars", tomēr laukuma saimnieki bija precīzi 31. un 32. minūtē, svinot panākumu ar 3:2 un Austrumu konferences galvgalī turpinot sekot Omskas "Avangard".

Savukārt "Dinamo" nākamā pretiniece Magņitogorskas "Metallurg" ar 73 punktiem ir trešajā vietā austrumos. Tikmēr Rīgas "Dinamo" ieņem 13. vietu Rietumu konferencē, no izslēgšanas spēļu zonas jeb astotajā vietā esošā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" atpaliekot par desmit punktu tiesu. Turklāt arī pēdējā vietā esošais Horvātijas klubs Zagrebas "Medveščak" sakrājis 43 punktus, tiesa, to iespējot 40 mačos, kamēr rīdzinieki - 37.

Pašreizējā Gagarina kausa čempione pēdējās piecās spēlēs tikusi pie četriem panākumiem, vienīgo zaudējumu piedzīvojot izbraukumā pret Hantimansijskas "Yugra", bet otrdien ar 4:3 pagarinājumā izdevās pieveikt Sanktpēterburgas SKA. Taču pirms tam Magņitogorskas "Metallurg" bija uzskrējis uz sēkļa, neveiksmes ciešot piecās no sešām cīņām, turklāt atzīstot arī tādu klubu kā Habarovskas "Amur", Novokuzņeckas "Metallurg" un Novosibirskas "Sibir" pārākumu.

Lai gan Magņitogorskas "Metallurg" uzbrukumu joprojām veido saikne starp čehu centra uzbrucēju Janu Kovāržu, kurš 36 spēlēs izdarījis 28 piespēles un sakrājis 41 rezultativitātes punktu, Danisu Zaripovu, kura kontā 16 trāpīgi metieni un 39 punkti, un Sergeju Mozjakinu, kurš ar 17 vārtu guvumiem ir komandas labākais snaiperis, lai gan savainojuma dēļ izlaidis vairāk nekā desmit spēles, komandas galvenais spēks slēpjas aizsardzībā: "Metallurg" ar 69 ielaistajiem vārtiem ieņem otro vietu līgā, piekāpjoties tikai Maskavas CSKA priekšā.

Divus metrus garais krievu vārtsargs Vasīlijs Košečkins 31 mačā ticis pie 21 panākuma, atvairot 93,9% sāncenšu metienu, vidēji spēlē ielaižot 1,62 ripas un trīs reizes cietoksni nosargājot neieņemtu. Protams, viņam tas nav nekas jauns, jo tikai vienu reizi kopš 2008. gada izdevies atvairīt mazāk nekā 92,3% pretinieku raidījumu, bet labākais rezultāts tika sasniegts pērn - 94,0%. Pagājusī sezona kļuva par otro sešu gadu laikā, kad Košečkinam izslēgšanas spēlēs neizdevās uzlabot rādītāju, taču arī 93,4% atvairīto metienu bija gana, lai Magņitogorskas "Metallurg" septiņās spēlēs tiktu galā ar Prāgas "Lev" un izcīnītu Gagarina kausu.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies tikt galā ar Kontinentālās hokeja līgas čempioniem un vai izdosies pārtraukt izbraukumā zaudēto spēļu sēriju? Mača pret Magņitogorskas "Metallurg" sākums paredzēts 16:00 pēc Latvijas laika un tiešraidi piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic". "Dinamo" četru spēļu tūrei punktu liks sestdien, viesojoties pie Jekaterinburgas "Avtomobilist".