Girgensona spēle vairākumā palīdz atstāt sausā čempioni

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas spēlē savu pirmo sauso uzvaru sezonā svinējusi Bufalo "Sabres", kura ar 1:0 pārspēja pašreizējo Stenlija kausa īpašnieci Losandželosas "Kings". Vienīgie vārti tika gūti vairākumā trešā perioda sākumā un, lai arī Zemgus Girgensons ar rezultativitātes punktu netika atalgots, viņa nopelni tajos ir visai manāmi, turklāt vairākumā latviešu uzbrucējs spēlēja vairāk nekā četras minūtes.

Lai arī Losandželosas "Kings" ir NHL čempione, regulārajā sezonā to par izteiktu līgas līderi nevar dēvēt, par ko liecina arī tikai ceturtā vieta Klusā okeāna divīzijā. Tas gan ir daudz augstāk nekā "Sabres", kura par spīti pēdējā laika pacēlumam joprojām ir priekšpēdējā konferencē, turklāt abu komandu pirmajā tikšanās reizē Bufalo palika sausā ar 0:2.

Šonakt savā laukumā Teda Nolana vadītā komanda parūpējās par citu scenāriju. Lielisku spēli vārtos aizvadīja Jūnass Enrūts, kurš atvairīja visus 34 "Kings" metienus un nospēlēja pirmo sauso spēli šajā sezonā. "Sabres" mazākumā bija spiesta spēlēt divas reizes, vienreiz arī pēc Zemgus Girgensona pārkāpuma pret Anži Kopitaru otrā perioda vidū.

Taču liktenīgs izrādījās Robina Regēra noraidījums, pēc kura savus vienīgos vārtus guva "Sabres". 54. minūtē Girgensons saņēma piespēli, ieejot zonā, un spēja aizdabūt to līdz laukuma stūrim, kā arī laicīgi padot tālāk partnerim. Sekoja vēl divas ašas piespēles, un vārtu priekšā tika atrasts brīvais Tailers Eniss, kurš nevilcinājās pārspēt Džonatanu Kviku. Rezultāts 1:0 saglabājās arī līdz mača beigām, turklāt "Kings" zaudējums jo sāpīgāks tādēļ, ka "Sabres" ir pārliecinoši sliktākā komanda vairākuma izspēlē.

Zemgus Girgensons laukumā šoreiz pavadīja 19:41 minūti, turklāt vairāk nekā četras minūtes spēlēja vairākumā, kas beigās arī deva rezultātu. Viņam pašam gan arī divas soda minūtes, taču arī divi spēka paņēmieni un viens metiens pa pretinieku vārtiem, kā arī 62% uzvarēti iemetieni. Sezonā kopā viņš guvis 14 punktus, kas ir 148. labākais rādītājs NHL, taču netraucē būt Visu Zvaigžņu spēles balsojuma galvgalī.

Nākamā "Sabres" spēle paredzēta parīt pret "Flames", turklāt mājās tiks aizvadītas nākamās trīs spēles. Tas rosina cerības, jo Bufalo uzvarējusi piecās no pēdējām sešām mājas spēlēm.