Alonso pieprasījis "McLaren" komandai līgumā iekļaut īpašu papildpunktu

© Scanpix

Fernando Alonso līgumā ar "McLaren" komandu būs iekļauts punkts, kas ļaus vienošanos pārtraukt, ja F1 auto nebūs pietiekami konkurētspējīgs.

Itāļu laikraksts "La Gazzetta dello Sport" vēsta, ka Alonso līgumu ar "McLaren" noslēdzis uz diviem gadiem, ar iespēju pagarināt to vēl uz trešo gadu. Tomēr pārrunu laikā Alonso izdevies pierunāt komandu uz papildus punkta pievienošanu līgumam, kas šo kontraktu ļaus lauzt priekšlaicīgi, ja "McLaren" nespēs nodrošināt spāni ar uzvarēt spējīgu auto.

Tāpat laikraksts ziņo, ka Alonso nav zaudējis cerību 2016. gadā pievienoties "Mercedes" komandai, gadījumā, ja Luiss Hamiltons nevienojas par sava pašreizējā kontrakta pagarināšanu un sadarbība ar "McLaren" neizdodas tik veiksmīga kā cerēts. Kā zināms, Hamiltonam līgums ar "Mercedes" beigsies nākošā gada izskaņā, tomēr pagaidām vēl sarunas par tā pagarināšanu nav notikušas. Tās plānotas tuvākajā laikā.

Alonso šobrīd ir 33 gadi un viņam steidzami nepieciešama ātra mašīna, lai paspētu F1 titulu skaitu papildināt. Viņa šaubas attiecībā uz "McLaren" ir pamatotas, jo "Honda" motori, ko komanda izmantos no nākamā gada, ir jauni un nepārbaudīti.

Testos, kas norisinājās Abū Dabī, "McLaren" pirmo reizi izmantoja "Honda" dzinējus, tomēr sākums bija vājš - divu dienu laikā tika veikti knapi četri apļi un vairākas reizes trasē nācās apstāties. Vienīgais mierinātjums ir tāds, ka pirms gada, kad visas komandas sāka izmēģināt jaunās paaudzes turbo dzinējus, situācija arī citiem nebija daudz labāka, tomēr jau pirmajā sezonā tehniskās problēmas strauji tika novērstas.

Lai gan maz ticams, ka "McLaren" jau 2015. gadā spēs konkurēt ar "Mercedes" vienību, kas uzņēmusi pamatīgus apgriezienus, Alonso lēmums, palikt komandā vai lauzt līgumu, acīm redzot būs atkarīgs no mašīnas progresa sezonas gaitā.

Tikmēr "McLaren" kārtējo reizi ir atlikusi otra pilota izvēli uz vēlāku laiku, tālab arī oficiālais paziņojums par Alonso nolīgšanu vēl tikai gaidāms.