Subans atkāpjas, Girgensons joprojām pirmais starp NHL zvaigznēm

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizsargs P.K.Subans (Monreālas "Canadiens") balsojumā par Zvaigžņu spēles dalībniekiem ilgstoši bija pirmajā divniekā, taču aizvadītajā nedēļas nogalē viņš noslīdējis uz piekto pozīciju. Bufalo "Sabres" latviešu leģionārs Zemgus Girgensons ir absolūtais līderis kopš 29. novembra.

NHL slavenākais afroamerikāņu spēlētājs P.K.Subans sākotnēji bija balsojuma līderis, 29. novembrī Girgensons viņu nobīdīja uz otro vietu, bet 7. decembrī šis aizsargs jau noslīdēja uz piekto pozīciju.

Kā jau ziņots, naktī uz 3. decembri tika publiskoti balsošanas starprezultāti - pirmais bija Zemgus Girgensons (399 356 balsis), otro pozīciju ieņēma kanādiešu aizsargs P.K.Subans (240 362), trešajā pozīcijā atradās kanādiešu uzbrucējs Sidnijs Krosbijs (218 672), bet viņam sekoja Patriks Keins (216 261), Džonatans Tēvzs, (212 994) un Dankans Kīts (208 086). Nākamā atskaite par balsu skaitu gaidāma naktī uz trešdienu.

Balsot par Zvaigžņu spēles dalībniekiem var ŠEIT. Ar vienu NHL kontu no IP adreses var nobalsot 10 reizes diennaktī (ja tiks konstatēts, ka kāds balsojis no vairākiem kontiem, tad šādu balsojumu anulēs). No fanu balsojuma uz NHL Zvaigžņu spēli tiks viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji. Pārējos dalībniekus noteiks līga.

Planētas spēcīgākajā hokeja līgā Zemgus Girgensons šosezon 27 spēlēs sakrājis 14 rezultativitātes punktus. Šobrīd viņš ir "Sabres" labākais snaiperis (8 vārti) un pozitīvākā lietderības koeficienta īpašnieks (+3). Objektīvi vērtējot, latvietis nav starp līgas spožākajām zvaigznēm, tomēr faniem ir brīnišķīga iespēja mainīt lietu kārtību un iecelt savu tautieti prožektoru gaismā! Pašreizējā līderpozīcija vēl nav uzvara, jo balsošana turpināsies līdz 1. janvārim.

Zvaigžņu spēle 2015. gada 25. janvārī norisināsies Kolumbusā, tā būs 60. šāda spēle NHL vēsturē.