"Sabres" cieš sakāvi 0:5, Girgensonam pirmais NHL kautiņš

© scanpix

Pēc vairākās veiksmīgi aizvadītām spēlēm Bufalo "Sabres" šonakt izbraukumā tomēr nespēja noturēt uzstādīto latiņu un ar 0:5 piekāpās Tampabejas "Lightning". Spēlē tika piešķirtas 110 soda minūtes, un piecas no tām par dūvu izvicināšanu saņēma arī latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Līgas līdervienība Tampabejas "Lightning" pirms divām dienām Bufalo zaudēja a 1:2 (pēcspēles metienos) un pēc šīs neveiksmes tās hokejisti visi kā viens nosolījās revanša mačā savās mājās parādīt augstākā līmeņa sniegumu. Vārdi pārvērtās arī par darbiem, jo jau trešajā spēles minūtē čehu aizsargs Radko Gudass panāca 1:0 tās labā.

"Sabres" puslīdz veiksmīgi vēl spurojās pretim pirmā perioda atlikušajā daļā, taču otrā perioda sākums komandu salauza. Vispirms vārti Stīvenam Stemkosam, pēc tam Brendenam Morovam, atzīmēties paspēja arī Džeisons Gerisons. Tas noveda pie rezultāta 4:0 Tampas labā, bet trešajā periodā "Sabres" mēģināja salauzt spēli ar rupjākiem paņēmieniem.

Abu komanda pārstāvji iesaistījās plašos asumos 48. minūtē, bet pēc spēles atsākšanās Viktors Hedmans pielietoja bīstamu spēka paņēmienu pret Zemgu Girgensonu. Latviešu uzbrucējam bija nepieciešams brītiņš, lai atgūtos no tā, bet tad Girgensons metās pierādīt savu taisnību ar dūrēm. Savā pirmajā kautiņā NHL viņš cīnījās ar 21 gadu veco kanādieti Sedriku Paketu un, lai arī trāpīja pāris sitienus, nācās to noslēgt ar nosacītu neizšķirtu un saņemt piecu minūšu sodu.

"Sabres" parspēja ielaist vēl vienus vārtus un maču noslēdza ar graujošo 0:5, turklāt daiļrunīga ir arī metienu attiecība - 35:13 "Lightning" labā. Tāpat kā visai komandai, neveiksmīga spēle arī Girgensonam - nospēlēto 18:08 minūšu laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un bloķēja vienu metienu, taču nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu mīnus trīs. Tikai aizsargam Taisonam Strahanam tas bija sliktāks (-4).

"Mēs vienkārši aizmirsām un nedarījām lietas, kas nepieciešamas, lai aizvadītu normālu spēli," sacīja Bufalo treneris Teds Nolans. "Pārstājām pielietot spēka paņēmienus, pārstājām slidot, vienkārši taisījām piruetes laukuma centrā, un otrajā periodā spēle izslīdēja no mūsu rokām."

Uzvarētāju sastāvā ar trim punktiem (1+2) izcēlās Stīvens Stemkoss, bet sauso spēli aizvadīja Bens Bišops. Nākamajā spēlē "Sabres" gan būs iespēja atgriezties uz panākumu ceļa, jo pēc divām dienām paredzēta spēle Floridā pret "Panthers", kura gan sezonu sākusi pietiekami veiksmīgi un ir astotajā vietā Austrumu konferencē. "Sabres" pagaidām ir 14. vietā.