Girgensonam vārti un uzvara pret līgas līderi "Lightning"

© scanpix

Trešo uzvaru pēc kārtas un sesto pēdējās septiņās spēlēs izcīnījusi Bufalo "Sabres", kura ar 2:1 pēcspēles metienos apspēlēja Tampabejas "Lightning". Latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons spēles 57. minūtē guva papildlaiku nesošos vārtus un tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Kamēr arvien aktīvāk izvēršas hokeja līdzjutēji, kuri Zemgu Girgensonu nostādījuši Zvaigžņu spēles balsojuma pirmajā vietā, tuklāt tuvākais sekotājs balsu ziņā tiek apsteigts teju divkārtīgi(!), neklusē arī pats uzbrucējs, kurš šonakt guvis vārtus otrajā spēlē pēc kārtas, bet rezultativitātes punktu savā rēķinā ierakstījis četrās no pēdējām piecām spēlēm.

Šonakt spēlē pret Tampabejas "Lightning" Bufalo 50. minūtē nokļuva iedzinējos ar 0:1, taču 57. minūtes izskaņā Girgensons bija īstajā vietā, lai panāktu neizšķirtu. Pēc Tailera Maiersa metiena viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas, kuru caur spēlētāju drūzmu spēja nogādāt tieši zem vārtu pārliktņa. Šajā vārtu guvumā ar rezultatīvu piespēli piedalījās arī Džošs Džordžess, kurš "Sabres" sastāvā atgriezies pēc traumas.

"Sabres" pēc tam noturēja neizšķirtu arī papildlaikā, bet bullīšos precīzi bija Koudija Hogsona un Tailera Enisa metienu, kas pasniedza trešo uzvaru pēc kārtas. Girgensons laukumā pavadīja 23:43 minūtes un pārliecinoši visilgāk savā komandā spēlēja mazākumā (3:58), turklāt "Sabres" nopelnīja tikai divus noraidījumus. Girgensons arī izdarīja trīs metienus pa vārtiem un uzvarēja 60% iemetienu. Viņa sniegums tika novērtēts ar mača otrās zvaigznes titulu, bet sezonas 25 spēlēs savākti jau 14 punkti (8+6).

"Lightning" Bufalo pilsētā ieradās kā NHL līdere un vārtos sūtīja veterānu Jevgeņiju Nabokovu, kurš atvairīja 21 no 22 metieniem, savukārt pirmajā periodā Tampabejas komanda tika vien pie diviem metieniem pa lieliski spēlējošā Jūnasa Enrūta vārtiem. Nākamā "Sabres" spēle paredzēta parīt, kad "Lightning" savās mājās mēģinās revanšēties. "Sabres" ar 20 punktiem šobrīd ieņem 13. vietu Austrumu konferencē, bet "Lightning" ar 37 saglabā līderpozīcijas gan konferencē, gan līgā.