Girgensons par balsojumu: "Jautri būt pirmajam"

© Scanpix

Kopš svētdienas Bufalo "Sabres" latviešu leģionārs Zemgus Girgensons (20) ir absolūtais līderis balsojumā par ikgadējās NHL Zvaigžņu spēles dalībniekiem. Pats spēlētājs pārāk nesatraucas un šādu situāciju skaidro ar trakajiem faniem, kas par viņu balso Latvijā. Savukārt kluba galvenais treneris norāda, ka latvietis ir pelnījis to, ko viņš saņem.

"Es domāju, ka tas savā veidā ir jautri," saka Zemgus Girgensons. "Tie ir fani mājās [Latvijā]. Tur fani vienmēr bijuši par hokeju, tas ir tāds kā trakums."

"Latvijā viņš ir ļoti populārs cilvēks," norāda Bufalo kluba galvenais treneris Teds Nolans. "Domāju, ka kopš Soču olimpiskajām spēlēm viņa vārds tur kļuvis vēl atpazīstamāks. Cerams, ka tā tas būs arī Ziemeļamerikā. Tas labi, viņš ir pelnījis to, kas viņam tiek."

Balsot par Zvaigžņu spēles dalībniekiem var ŠEIT. Ar vienu NHL kontu no IP adreses var nobalsot 10 reizes diennaktī (ja tiks konstatēts, ka kāds balsojis no vairākiem kontiem, tad šādu balsojumu anulēs). No fanu balsojuma uz NHL Zvaigžņu spēli tiks viens vārtsargs, divi aizsargi un trīs uzbrucēji. Pārējos dalībniekus noteiks līga. Drīzumā tiks publiskota arī iknedēļas atskaite par tekošo balsu skaitu.

Planētas spēcīgākajā hokeja līgā Girgensons šosezon 24 spēlēs sakrājis 13 rezultativitātes punktus. Šobrīd viņš ir komandas labākais snaiperis (7 vārti) un pozitīvākā lietderības koeficienta īpašnieks (+5). Objektīvi vērtējot, latvietis nav starp līgas spožākajām zvaigznēm, tomēr faniem ir brīnišķīga iespēja mainīt lietu kārtību un iecelt savu tautieti prožektoru gaismā! Pašreizējā līderpozīcija vēl nav uzvara, jo balsošana turpināsies līdz 1. janvārim.

Zvaigžņu spēle 2015. gada 25. janvārī norisināsies Kolumbusā, tā būs 60. šāda spēle NHL vēsturē.