Ostapenko debitē WTA reitinga Top 300

© PA Wire/Press Association

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien, 17. novembrī, debitēja WTA reitinga Top 300, ieņemot 297. vietu. Tikmēr ATP rangā nemainīgi 13. vietā paliek Ernests Gulbis, kura sezonas beigu pozīcija gan bija zināma jau vairākas nedēļas iepriekš.

Ostapenko debitē WTA reitinga Top 300

Aļona Ostapenko reitinga rekordu labo otro nedēļu pēc kārtas. Pagājušajā nedēļā viņa pacēlās uz 305. vietu, savu iepriekšējo labāko rādītāju uzlabojot par vienu pozīciju. Tagad Aļonai vēl astoņu vietu kāpums, pirmo reizi tiekot starp pasaules 300 labākajām tenisistēm.

Vimbldonas junioru čempionei pieskaitīti Ekerdrevillas ITF 25 000 turnīrā ar ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnītie punkti. Jāatzīmē, ka Aļonai pēc nedēļas dzēsīsies 12 punkti, kurus viņa pērn ieguva, uzvarot Helsinku ITF 10 000 turnīrā. Tāpēc atrašanās Top 300 var būt neilga. Tiesa, Ostapenko ir iespēja nepieļaut izkrišanu, šonedēļ labi nospēlējot ITF 25 000 sacensībās Polijā. Aļonai Zavadā būs sezonas priekšpēdējais turnīrs, viņai šogad plānos vēl tikai Ankaras ITF 50 000 turnīrs decembra vidū.

Starp citu, Polijā spēlēs arī Latvijas pirmā rakete Diāna Marcinkeviča, kurai šonedēļ -13 pozīcijas un 232. vieta. Marcinkeviča pirms gada Zavadā tika līdz pusfinālam, kas viņai bija viens no trim pusfināliem sezonas pēdējos divos mēnešos. Par pirmo no tiem viņai punkti dzēsās šonedēļ, bet vēl -24 būs pēc nedēļas.

Jauni rekordi šonedēļ arī pārējām divām reitingā esošajām Latvijas tenisistēm – Laura Gulbe pirmo reizi iekļuvusi starp 1000 labākajām (#995), bet Anastasijai Homutovai 1149. vieta. Tāpat kā Ostapenko, arī viņām reitinga rekordi otro nedēļu pēc kārtas.

Svarīgākais