VEF šovakar cīnīsies pret spēcīgo CSKA

© f64

Basketbola klubs "VEF Rīga" (3-3) pirmdien, 17. novembrī, plkst. 19:00 VTB Vienotās līgas spēlē Rīgas arēnā uzņems četrkārtējos turnīra uzvarētājus, Maskavas CSKA (5-1). Tiešraide LTV7.

Rīdzinieki pirms astoņām dienām izcīnīja lielisku uzvaru, izbraukumā Saratovā pārspējot līgas jaunpienācējus “Avtodor” ar 15 punktu pārsvaru. Panākums ļāva atgriezties “play-off” zonas tuvumā – pirms vakara spēles VEF ieņem 9. vietu 16 komandu konkurencē.

Nākamajās trīs cīņās Nikolaja Mazura, Jevgeņija Kosuškina un Jāņa Gailīša vīri nebūs favorītu lomā. Jāspēlē pret Eirolīgas klubiem CSKA un Kazaņas “Unics”, kā arī 2013. gada Eiropas kausa ieguvējiem “Lokomotiv-Kubaņ”. Vienlaikus jāturpina cīņas Eiropas kausa otrajā aplī.

Treneriem lielākās galvassāpes sagādā problēmas pirmā numura pozīcijā. VEF pirms nedēļas pārtrauca sadarbību ar Kevinu Dilardu, savukārt otrais saspēles vadītājs Ingus Jakovičs guva savainojumu un tuvākajās spēlēs komandai palīdzēt nevarēs. Kluba rīcībā vēl divas nedēļas būs Džastins Kobss, taču amerikāņa pašreizējais sniegums liek domāt, ka viņš komandā nepaliks.

Liela slodze tuvākajās spēlēs gaidāma Džeraldam Robinsonam. Aizsargs VTB līgā jau iepriekš spēlējis vidēji 33:48 minūtes, gūstot 21,3 punktus, izdarot 4,7 rezultatīvas piespēles un pārķerot 2,8 bumbas. Otrais lielākais pienesums bijis Jānim Timmam – vidēji 14,8 punkti un 4,7 piespēles.

Atskaitot Dilarda un Jakoviča pienesumu, pārējie VEF spēlētāji vidēji guvuši 28 punktus. Pret CSKA ar to būs par maz, tāpēc komandai jāmobilizējas un jāpalīdz saviem līderiem. Citādi pirmdien klāsies ļoti smagi.

CSKA basketbolisti ir četrkārtēji VTB līgas čempioni, tai skaitā uzvarējuši pēdējos trīs turnīros pēc kārtas. Komanda pēdējās nedēļās ieskrējusies, sakaujot Himkus (78:60), Volgogradu (81:54) un Samaru (92:51). Vienīgā neveiksme pret Krasnodaru piedzīvota pirms piecām nedēļām.

Maskaviešu sekmes apliecina 5-0 bilance Eirolīgā. CSKA mājās uzveica čempionus “Maccabi” (99:80) un Malagas “Unicaja” (95:85). Viesos sagādāti zaudējumi “ALBA Berlin” (84:68), Zagrebas “Cedevita” (76:72) un Francijas čempioniem “Limoges” – 86:76.

CSKA rindās spēlē Eirolīgas labākais piespēļu dalītājs Milošs Teodosičs, kurš vidēji izdarījis 8,4 piespēles. Tālu neatpaliek Sonijs Vīmss (5,4 piespēles). “Pabarot” partnerus var arī Ārons Džeksons, bet priekšējā līnijā to dara Andrejs Voroncevičs un Viktors Hrjapa. Punktu gūšanā pēc piespēlēm CSKA tikai par vienu piespēli atpaliek no “Real Madrid” un lepojas ar otro labāko piespēļu/kļūdu attiecību.

Teodosičs un Vīmss katrā Eirolīgas spēlē divatā vidēji iemetuši sešus tālmetienus. Perimetrā bīstami ir Fridzons un Voroncevičs. Groza apakšu cementē divkārtējais Eirolīgas čempions Kails Hainss, NCAA čempions Aleksandrs Kauns un Voroncevičs.

Svarīgākais