Girgensons neizmanto iespējas, "Sabres" zaudē ar 1:6

© f64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē šonakt Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres" ar 1:6 kapitulēja Sentluisas "Blues". Latviešu uzbrucējs izcēlās ar vairākām vārtu gūšanas iespējām un lielāko spēles laiku savas komandas uzbrucēju vidū.

Pirmās trīs ripas Teda Nolana un Artūra Irbes trenētā "Sabres" vārtos raidīja Jori Lehtera, bet pašā trešā perioda sākumā Bufalo guva goda vārtus. Vairākumu realizēja Tailers Eniss. "Blues" atbildēja ar trim izmantotiem vairākumiem un beigās sagrāva "Sabres" ar 6:1, lai gan abas komandas izpildīja vienādu metienu skaitu (pa 29).

"Sabres" uzbrucējs Zemgus Girgensons bija īpaši aktīvs pirmajā periodā, kad tika pie divām ļoti labām iespējām gūt vārtus. Vienā no gadījumiem latviešu uzbrucējs arī nerealizēja izgājienu vienatnē pret "Blues" vārtsargu Braienu Eliotu.

Latvietis laukumā pavadīja 19 minūtes un 52 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandas uzbrucēju vidū. Četras ar pusi minūtes (4:29) Girgensons spēlēja mazākumā, bet nepilnu minūti (0:56) – vairākumā. Latviešu uzbrucējs piecas reizes meta pa vārtiem (dalīts labākais rādītājs komandā), izpildīja trīs spēka paņēmienus un uzvarēja astoņus no 18 iemetieniem. Girgensons saglabāja neitrālu koeficientu, taču bija laukumā, kad "Blues" guva piektos vārtus (vairākumā).

"Sabres" piedzīvoja 14. zaudējumu 17 sezonas spēlēs un ar astoņiem punktiem ieņem pēdējo vietu visā līgā. Nākamais Bufalo kluba mačs būs naktī uz 14. novembri, kad "Sabres" izbraukumā sacentīsies ar Minesotas "Wild".