Girgensons netrāpa pēcspēles bullīti, "Sabres" piekāpjas Monreālai

Bufalo "Sabres" šonakt ar 1:2 Nacionālajā hokeja līgā piekāpusies Monreālas "Canadiens". Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti, taču pēcspēles metienos pārāki bija "Canadiens" hokejisti, turklāt savu iespēju neizmantoja latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons

Zemgus Girgensons šodien tika sūtīts laukumā vienā maiņā ar pieredzējušajiem uzbrucējiem Metu Mulsonu un Braienu Džiontu. Atšķirībā no citām spēlēm, šoreiz latvietim nenācās daudz spēlēt mazākumā, jo "Sabres" nopelnīja tikai vienu divu minūšu noraidījumu, kamēr "Canadiens" veselus četrus, turklāt vienu no tiem pēc pārkāpuma pret Girgensonu.

Monreāla vadībā izvirzījās pirmā, trešā perioda 19. sekundē raidot ripu vārtos pēc izcīnīta iemetiena pretinieku zonā. Trīs minūtes vēlāk "Sabres" ar vairākuma palīdzību panāca izlīdzinājumu, uzlabojot savu gaužām vājo statistiku šajā rādītājā. Šie bija tikai otrie Bufalo vārti vairākumā no 46 mēģinājumiem, un arī šoreiz par standarta vairākuma izspēli to nosaukt nevarēja - "Canadiens" neveiksmīgi nospēlēja aizvārtē pēc ripas iemešanas zonā un pie tukša vārtu stūra nepiesegts bija palicis Drū Stefords.

Pamatlaikā un papildlaikā rezultāts vairs nemainījās, līdz ar to nācās ķerties pie pēcspēles metieniem. Interesanti, ka visus trīs "Sabres" mēģinājumus izpildīja Girgensona maiņa - Džionta bija precīzs, bet pēc Mulsona neveiksmes rezultāts bija 1:1. Girgensons centās apspēlēt vārtsargu Dastinu Tokarski un gandrīz arī nokļuva tukša vārtu stūra priekšā, taču Tokarskis paspēja ar nūju izsist ripu, bet Pjērs-Aleksandrs Parento bija precīzs laukuma pretējā pusē un nodrošināja "Canadiens" uzvaru.

Girgensons laukumā pavadīja 18 minūtes, kuru laikā izdarīja trīs metienus pa vārtiem un pielietoja divus spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja 48% iemetienu un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Netrāpītais bullītis viņam bija pirmā neveiksme šajā spēles komponentā šosezon, jo iepriekšējie divi bija izrādījušies komandai uzvaru nesoši. "Sabres" guvusi savu astoto punktu sezonas 14 spēlēs.