Piksons pieķerts dopinga lietošanā

© f64

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) paziņojusi, ka Latvijas biatlonistam Edgaram Piksonam konstatētas pozitīvas dopinga analīzes. Pozitīvas izrādījušās 22. septembrī Priekuļos ņemtās proves. 31 gadu sportists aizdomās par dopinga lietošanu pagaidām ir ticis diskvalificēts uz nenoteiktu laiku.

Priekuļos ņemtajās A provēs konstatētas 19- norandrosterona pēdas. 19-norandrosterons ietilpst Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielo sarakstā S1.1 anabolisko steroīdu grupā.

A prove tika pārbaudīta laboratorijā Ķelnē, un šobrīd Piksons ir diskvalificēts uz nenoteiktu laiku jeb līdz IBU Antidopinga komisijas lēmumam. Ja Piksonam pozitīvas izrādīsies arī B proves, viņam draud līdz pat divu gadu diskvalifikācijai.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Piksona labākais rezultāts bija sezonas pirmajā posmā Esterzundā, kad viņš ieguva 41. vietu 20 kilometru klasikā. 31 gadu vecais sportists piedalījies 2006. gada Turīnas un 2010. gada Vankūveras olimpiskajās spēlēs, bet pasaules čempionātos viņa karjeras labākā vieta ir 2011. gadā Hantimasijskā, kad Piksons 10 kilometru sprinta distancē finišēja astotais.

Svarīgākais