Rīgas vadība, LFF un UEFA vienojas par stadiona būvniecību

© Lauma Kalniņa, riga.lv

Otrdien, 4.novembrī, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu tikās ar UEFA Nacionālo asociāciju nodaļas vadītāju Tjerī Favru, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, izpilddirektoru Edgaru Pukinski un LFF stadionu infrastruktūras attīstības komitejas priekšsēdētāju Vladimiru Žuku, lai kopīgi pārrunātu iecerēto stadiona būvniecību.

Tikšanās laikā Rīgas vicemērs apstiprināja, ka jauna stadiona būvniecība ir svarīga ne tikai Rīgai, bet visai Latvijai, jo mūsu valsts Eiropā faktiski ir palikusi pēdējā, kam nav sava UEFA standartiem atbilstoša futbola stadiona. “Rīgas pilsēta darīs visu, lai šis projekts tiktu realizēts un 2017.gadā Latvijas futbola izlasei būtu savs futbola stadions, kurā varētu notikt visaugstākā līmeņa spēles. Arī LFF ir paudusi apņēmību un gatavību šo projektu realizēt,” norāda vicemērs Andris Ameriks.

Rīgas domes deputāti šodienas sēdē atkārtoti lems par Īpašuma departamenta sagatavoto lēmuma projektu par nekustamo īpašumu Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 116A Ērgļu ielā 2 un Aleksandra Čaka ielā bez numura nodošanu bezatlīdzības lietošanā sabiedriskā labuma organizācijai - biedrībai „Latvijas Futbola federācija.”

Par minētā nekustamā īpašuma nodošanu federācijai Rīgas dome lēma jau 2012. gada janvārī. Finansiālu iemeslu dēļ Latvijas Futbola federācija projektu par starptautisko futbola federāciju prasībām atbilstošas sporta bāzes ar stadionu būvniecību nerealizēja noteiktajos termiņos. Tādēļ domes lēmums tika atcelts.

Izstrādātais lēmumprojekts šoreiz paredz konkrētu termiņus, kādos LFF projekts ir jārealizē. Stadiona projektēšanas darbi jāpaveic un būvatļauja jāsaņem līdz 2016.gada janvārim. No būvatļaujas saņemšanas brīža zeme pāries federācijas bezatlīdzības lietošanā. Savukārt visa stadiona būvniecība pilnībā ir jāpabeidz līdz 2017.gada maijam.

Svarīgākais