VEF uz pārbaudes laiku pievienojies amerikāņu aizsargs Kobss

© www.seattletimes.com

Basketbola klubam "VEF Rīga" uz četru nedēļu pārbaudes laiku pievienojies 23 gadus vecais un 1,90 metrus garais amerikāņu saspēles vadītājs Džastins Kobss.

2014. gada pavasarī basketbolists noslēdza koledžas karjeru, absolvējot Kalifornijas universitāti. Pēdējā sezonā Kalifornijas universitātē Kobss piedalījās 35 spēlēs, vidēji savācot 15,6 punktus, 5,8 rezultatīvas piespēles un 2,9 atlēkušās bumbas, kā arī tika iekļauts spēcīgās Pac-12 konferences pirmajā simboliskajā pieciniekā.

Pēc tam Kobss kandidēja uz vietu NBA draftā, kas šogad bija īpaši piesātināts ar talantīgiem spēlētājiem. Draftā Kobss netika izvēlēts, taču jūlijā spēlētājs piedalījās NBA Vasaras līgā Orlando, kur kopā ar Jāni Timmu pārstāvēja Memfisas "Grizzlies" komandu.

Augusta vidū Kobss devās uz Eiropu, kur mēnesi pavadīja Spānijas kluba Vitorijas "Laboral Kutxa" pirmssezonas treniņos un pārbaudes spēlēs. Pēc treniņiem ar Eirolīgas klubu basketbolists atgriezās ASV, pievienojoties NBA vienības Šarlotes "Hornets". Tās sastāvā Kobss atradās praktiski visu pirmssezonas periodu, tiekot atbrīvots neilgi pirms NBA regulārās sezonas sākuma. Kobss piedalījās divās "Hornets" pārbaudes spēlēs, kurās kopā laukumā atradās deviņas minūtēs, iemetot divus punktus un izcīnot divas atlēkušās bumbas.

Nepieciešamie dokumenti basketbolista debijai ir sagatavoti, līdz ar to iespējams, ka Kobsu redzēsim laukumā jau šovakar.

Svarīgākais