Gulbis Maskavā lūkos izcīnīt 40. uzvaru sezonā

© scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis šodien aizvadīs 2.kārtas maču Maskavas ATP turnīrā.Viņa pretinieks būs spānis Daniels Himeno-Travers, kuru izdevies uzveikt vienīgā savstarpējā cīņā. Spēles sākums ap 15:00, to varēs skatīties videotiešraidē internetā.

Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis (ATP 13.) pēc visai neveiksmīgās Āzijas tūres ir atgriezies Eiropā, kur plāno piedalīties trijos turnīros. Ievadā “Kremļa kauss” (Maskavas ATP Tour 250), pēc tam Bāzeles ATP Tour 500, bet pēc tam arī Parīzes Masters 1000. Lai arī Ernests teorētiski vēl saglabā cerības piedalīties sezonas noslēguma turnīrā Londonā, prakstiski jānotiek milzu brīnumam, lai tas notiktu.

“Kremļa kausā” Gulbis ir viens no sacensību favorītiem – izlikts ar 3.numuru. Viņam (tāpat kā Milošam Raoničam, Marinam Čiličam un Fabio Foņīni) pirmā kārta bija brīva, bet 2.kārtas maču Ernests turnīra direktoram Jevgēņijam Kafeļņikovam palūdza ielikt ceturtdien. Tāds pats lūgums bijis arī no Raoniča – abi Maskavā ieradušies vien pirmdien. Latvietim šī būs otrā starta reize Krievijas galvaspilsētā. Pirms septiņiem gadiem 1.kārtā spēlēts pret mājinieku Mihailu Južniju, zaudējot ar 3:6, 2:6.

Šogad tik spēcīgs pretinieks pirmajā spēlē pretiniekos nebūs – Ernests tiksies ar spāni Danielu Himeno-Traveru, kurš ATP rangā šobrīd atrodas 112.vietā. Viņa rekords 48.pozīcija, kas sasniegta pērnā gada sākumā. 29 gadus vecais spānis ir tipisks Challenger turnīru spēlētājs. Viņa kontā ir 13 šī līmeņa turnīru tituli, no kuriem pēdējais gūts šī gada septembra beigās Marokā uz māla seguma. Tieši mālu var uzskatīt par spāņa mīļāko segumu. ATP līmenī spānim šogad tikai 11 uzvaras, no kurām deviņas gūtas uz māla.

Maskavas sacensību 1.kārtā Himeno Travers ar 7:5, 6:3 apspēlēja čehu Jirži Veseliju (ATP 71.). Spānis labāk servēja (septiņi eisi, 91% uzvarētas izspēles pie pirmās serves) un izmantoja 3 no 12 breikbumbām, kamēr viņa pretinieks vienu no četrām. Pret šo tenisistu Gulbis līdz šim spēlējis vienu reizi – pērn Barselonas turnīra 1.kārtā uz māla Ernests bija pārāks ar 7:5, 7:6(1).

Neraugoties uz to, ka Āzijā latvietim bija veselības likstas (problēmas ar plecu), viņš ir visai izteikts cīņas favorīts šodien. Vai to izdosies apliecināt arī kortā, redzēsim ap 15:00 (spēle visticamāk sāksies nedaudz vēlāk). Mačs paredzēts kā trešais otrajā kortā. No tā plānotas translācijas internetā. Pagaidām vēl nav zināms, vai šo spēli tiešraidē redzēsim arī LTV 7 ekrānos, kas iegādājusies tiesības uz “Kremļa kausa” translācijām.

Svarīgākais