Girgensonam skaists vārtu guvums NHL sezonas pirmajā spēlē

© scanpix

Zemgus Girgensons izcēlies ar skaistu un individuāli izveidotu vārtu guvumu Bufalo „Sabres” pirmajā jaunās NHL sezonas spēlē. Tas gan neglāba Teda Nolana vadīto komandu no zaudējuma Kolumbusas „Blue Jackets” ar 1:3, taču Girgensons tika atzīts par spēles otro zvaigzni.

Zemgus Girgensons savu otro sezonu NHL iesāka ar maiņas partneriem Markusu Folinjo un Kristu Stjuartu, spēlējot otrajā maiņā. Spēles pirmajā periodā „Sabres” radīja pāris bīstamus uzbrukumus, vārtu priekšā bija arī latviešu uzbrucējs, kuram gan uzmest neviens neļāva, taču kopumā Teds Nolans varēja būt ļoti apmierināts, ka pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāts ir neizšķirts – „Sabres” pretiniece „Blue Jackets” bija trīsreiz spēlējusi vairākumā un četras reizes (!) trāpījusi pa vārtu stabiņu vai vārtu pārliktni.

Otrajā periodā Kolumbusa uzbruka daudz vairāk un bija iespiedusi „Sabres” tās laukuma pusē. Sekmīga aizsargu spēle palīdzēja novērst dažus izgājienus divi pret vienu aizsargu, taču „Sabres” un tās vārtsargs Jūnass Enrūts kapitulēja 34. minūtē, kad šāda izgājiena laikā Džeks Skilli izvēlējās nevis piespēlēt, bet mest un iemeta vārtos.

Taču jau pēc pusotras minūtes iemeslu gavilēt vietējiem līdzjutējiem sagādāja Girgensons – viņš ieguva ripu viduszonā, uz zilās līnijas izvairījās no spēka paņēmiena un apslidoja divus aizsargus, tiekot pie izgājiena viens pret vienu ar Sergeju Bobrovski, kuru noslēdza nekļūdīgi mirkli pirms tika notriekts. Girgensons jau pirmajā sezonas spēlē guvis vārtus un, kas vēl iespaidīgāk, otro gadu pēc kārtas kļuvis par „Sabres” sezonas pirmo vārtu guvēju. Šis bija 23. punkts viņa NHL karjerā.

Perioda atlikušajā laikā ripa vēlreiz trāpīja pa Enrūta vārtu stabiņu, bet Girgensons iesaistījās asumos ar Deividu Savārdu pēc tam, kad Savārds bija lieku reizi iesitis uz ledus jau nokritušajam latvietim. Trešo periodu aktīvāk uzsāka jau mājinieki, taču ilgi šī iniciatīva neturpinājās. 50. minūtē „Sabres” izspēlēja ripu līdz pilnīgi brīvajam Koudijam Hogsonam, taču metienu tvēra Bobrovskis. Šajā epizodē „Blue Jackets” pirmo reizi palika mazākumā, taču no rezultāta izmaiņām atkal paglāba Bobrovskis un „Sabres” kapteinis Džionta, kurš vairākuma vidū nopelnīja nevajadzīgu noraidījumu.

Tas izrādījās liktenīgs, jo mazākumā „Sabres” nespēja nosegt Kemu Atkinsonu, kurš panāca 2:1. Girgensona maiņai bija pāris iespējas panākt izlīdzinājumu, taču trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Artjoms Aņisimovs guva Kolumbusas trešos vārtus, izšķirot uzvarētāju. Bufalo nākamā spēle paredzēta parīt izbraukumā pret Čikāgas „Blackhawks”, bet naktī uz pirmdienu būs jāuzņem Anaheimas „Ducks” vienība.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes un 19 sekundes, to laikā izdarot divus metienus pa vārtiem, bloķējot vienu pretinieku metienu un nopelnot pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Girgensons arī teju divas minūtes nospēlēja mazākumā un uzvarēja 53% iemetienu. Viņa sniegums tika novērtēts ar mača otrās zvaigznes titulu, bet par labāko atzīts uzvaras vārtu autors Atkinsons.

Bufalo "Sabres" – Kolumbusas "Blue Jackets" 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Vārti: 33:21 Skilli (Bols, Šapū) 0:1 34:42 Girgensons (Foliņjo) 1:1 Atkinsons (Džohansens, Foliņjo) (vair.) 1:2 57:34 Aņisimovs (Hartnels, Venbergs) 1:3

Metieni: 22:40

Soda minūtes: 10:4

Vārtsargi: Jūnass Enrūts – Sergejs Bobrovskis