Kambala: "Esmu gatavs sezonai tikai par kādiem 60 procentiem"

© f64

Slavenais un pieredzējušais Latvijas basketbolists Kaspars Kambala (35) jauno sezonu iesācis pašmāju "Barons kvartāls" rindās. Sarunā ar laikrakstu "Diena" spēlētājs atzīst, ka pašreizējā situācija viņu diezgan labi apmierina. Atgriežoties pašmāju čempionātā pēc 19 gadu pārtraukuma, zāles Mārupē un Lapmežciemā bija pārpildītas. Ja atkal aicinātu uz Latvijas izlasi, tad būtu ar mieru.

"Tanī komandā, kurā Turcijā spēlēju pagājušajā sezonā, īsti nebija iespēju palikt. Bija citi piedāvājumi Turcijā, bet ne tik vilinoši, lai nevilcinoties atsauktos. Tā arī pagāja laiks, sāku trenēties Latvijā, un tā arī pagaidām ir palicis. Esam sarunājuši, ka nāku, trenējos, spēlēju, bet, ja parādās variants kaut kur citur, varu arī iet projām. Es gan neizslēdzu iespēju, ka varu palikt arī visu sezonu, jo pašreizējā situācija mani diezgan labi apmierina," skaidro basketbolists Kaspars Kambala, kurš tagad arī palīdz treneris Edgaram Teterim darbā ar garajiem spēlētājiem. "Galu galā man ir pietiekama pieredze un šo to esmu basketbolā redzējis. Arī pēdējos gadus, kurus spēlēju Ankaras klubos, līdzīgi ar garajiem darbojos individuālajos treniņos. Šķita, ka sanāca, un arī pašam patīk. Darbojos ar viņiem kopā, un visi ir ieguvēji."

Latvijas čempionātā viņš atgriezies pēc 19 gadu pārtraukuma, savas pirmās sezonas jau aizmirsušās. "Tiešām ir tā, ka es tās pat īsti neatceros. Pat grūti atminēties, kāda bija mana pēdējā spēle Latvijā. Vai komandā Rīgas Laiks mēs nedabūjām kādu medaļu? Laikam jau ne. Ja tā padomā, ir jau arī pagājis ļoti ilgs laiks, gandrīz divdesmit gadu. Pa vidu manā karjerā bija arī bokss, kur ir arī pa galvu sasists", smaidot saka Kambala. "Priecājos, ka tagad tik daudz cilvēku bija atnākuši uz Mārupes zāli, lai paskatītos, kā spēlēju. Tas bija patīkami. Pati spēle… Šobrīd esmu tikai par kādiem sešdesmit procentiem gatavs sezonai, tāpēc vēl ir vairāk tāda iesildīšanās. Parasti jau biežāk sanāk tā, ka - ja pretī ir kāds ar skaļāku vārdu, pretinieki vienmēr grib baigi sevi parādīt, spēcīgāk, agresīvāk iziet pretī, nervozē. Arī šoreiz, tāpēc uzreiz pateicu - veči, nomierinieties, spēlējam taču basketbolu. Nav pamata tik ļoti uzvilkties!"

2009. gadā vairāki izlases spēlētāji tika diskvalificēti par sliktu uzvedību, un Kambala vairs netiek aicināts uz valstsvienību. "Kopš tās diskvalifikācijas jau ar mani tā īsti neviens no izlases pārstāvjiem nemaz nav runājis,'' informē centrs. "Pāris reižu esmu saticis treneri Ainaru Bagatski, taču par izlases tēmu nemaz īsti neesam runājuši. Ko tad es viņam jautāšu - kāpēc neņemat [gardi smejas]? Kāda starpība, kāpēc neņem. Ja nesauc, tad nesauc. Nemaz īsti vairs neceru. Ja jau tik daudzus gadus neesmu aicināts, nav ne mazākā pamata domāt, ka pēkšņi kaut kas mainīsies. Nu, ja sauktu, tad, protams, ietu."

Svarīgākais