Samoilovs/Šmēdiņš zaudē spraigā cīņā un Sanpaulu paliek piektie

© Scanpix/AP

Pēdējo "Grand Slam" posmu pludmales volejbolā noslēguši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Labākais Latvijas duets spraigā trīs setu cīņā ar 1:2 (18:21, 22:20, 13:15) piekāpās poļiem Bartošam Lošiakam un Pjotram Kantoram, turnīru noslēdzot piektajā vietā.

Samoilovs un Šmēdiņš pēdējo reizi ar Lošiaku un Kantoru tikās Stare Jablonkos, kad grupu turnīrā apspēlēja poļus ar rezultātu 2:0 (21:14, 21:14). Lošiaks un Kantors grupu fāzē izcīnīja tikai vienu uzvaru, bet izslēgšanas turnīrā parādīja ļoti solīdu sniegumu, spējot sasniegt ceturtdaļfinālu. Līdz ar to abiem pāriem šī bija jau trešā spēle šodien.

Spēli pāri sāka ar neprecīzām servēm, bet pirmie pie divu punktu pārsvara tika poļi, izvirzoties vadībā ar 4:2. Ar veiksmīgu Samoilova servi uzreiz izdevās panākt neizšķirtu. Turpinājumā latvieši centās iegūt iniciatīvu, bet poļi bieži nekļūdījās, rezultātam augot pakāpeniski. Tā tehniskais pārtraukums tika sasniegts pie rezultāta 11:10 Samoilova un Šmēdiņa labā. Pēc pārtraukuma abiem pāriem bija iespēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet abās situācijās vēlamo panākt neizdevās. Pretinieki sāka spēlēt uz Jāni Šmēdiņu, kurš nepievīla. Kantors vairākas reizes viņu bloķēja, bet pēc kļūdas serves uzņemšanā Latvijas duetam bija jāņem pārtraukums pie nelabvēlīga rezultāta 15:18. Seta izskaņā Šmēdiņš nespēja glābt situāciju, kas lika piekāpties Polijas duetam ar 18:21.

Otrā seta ievadā turpinājās līdzīga abu duetu cīņa. Ātri gan spēle tika apturēta, jo bez lietus centrālajā laukumā daļēji pazuda arī elektrība. Pēc 20 minūšu pauzes Samoilovam bija laba iespēja palielināt rezultāta starpību līdz diviem punktiem, bet poļi labi nospēlēja aizsardzībā, vēlāk gūstot punktu. Divas izspēles vēlāk Samoilovs nobloķēja Lošiaku un tomēr panāca savu, bet vēl pēc izspēles rezultāts jau bija 6:3. Līdz tehniskajam pārtraukumam iniciatīva bija latviešu pusē, rezultāta starpībai pieaugot arī līdz četriem punktiem. Atpūtā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc tehniskā pārtraukuma labi aizsardzībā nospēlēja Lošiaks, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Brīdi vēlāk jau viņš pats kļūdījās uzbrukumā, Latvijas duetam atrodoties vadībā ar 14:11. Pēc šī izrāviena sekoja mazu kļūdu virkne, kas pretiniekam bez lielas piepūles ļāva panākt izlīdzinājumu. Polijas duets bija ieguvis iniciatīvu un darīja visu, lai noslēgtu setu un maču ar uzvaru. Seta galotne sākās pie rezultāta 17:17. Tieši poļi tika pie pirmās mačbumbas, bet Samoilovs to pārliecinoši atspēlēja. Nākamajās divās izspēlēs lieliski nospēlēja Šmēdiņš, izkārtojot Latvijas pārim panākumu setā ar 22:20.

Izšķirošo trešo setu labi iesāka poļi, ar labām darbībām aizsardzībā izvirzoties vadībā ar 2:0. Lošiaks turpināja demonstrēt lielisku sniegumu, izvirzot savu duetu vadībā ar 4:1. Šajā brīdī latviešiem izdevās savākties un sagaidīt pretinieku kļūdas. Rezultāta starpība saruka līdz minimumam un likās, ka poļiem kuru katru brīdi ir jālūst. Vienā no epizodēm Latvijas duets bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, bet Samoilovs kļūdaini neuzņēma bumbu, kas tomēr iekrita laukumā. Neilgi pēc tam savs tomēr tika panākts, rezultātam kļūstot neizšķirtam - 11:11. Seta galotnē ļoti svarīgu bloku uzlika Šmēdiņš, izvirzot Latvijas duetu vadībā. Izšķirošā brīdī divas lieliskas serves veica Lošiaks, ar kurām īsti galā netika Samoilovs. Līdz ar to Polijas duets uzvarēja spēli ar 2:1 (21:18, 20:22, 15:13) un iekļuva pusfinālā. Tikmēr Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam šī "Grand Slam" turnīru sezona ir galā.

Svarīgākais