Samoilovs/Šmēdiņš uzvar trīs setos un sasniedz astotdaļfinālu

© Scanpix/AFP

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši uzvaru Sanpaulu "Grand Slam" izslēgšanas turnīra pirmajā mačā, kurā ar 2:1 (21:17, 19:21, 15:9 ) pārspēja austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu.

Astotdaļfinālā latviešus gaida smaga cīņa ar pirmo numuru izliktajiem mājiniekiem Alisonu Ceruti un Bruno Šmitu.

Pēc neveiksmīgās situācijas grupā, kurā ar divām uzvarām latvieši palika trešie, Samoilovam un Šmēdiņam vajadzēja tikties ar pieredzējušajiem austriešiem, Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuri līdz šim pieveikti četrās no piecām tikšanās reizēm. Austrieši savā grupā spēja gūt tikai vienu uzvaru, ar ko pietika tikšanai tālāk.

Spēli ar diviem gūtiem punktiem sāka Austrijas duets, izmantojot Samoilova kļūdu serves uzņemšanā. Nākamie divi punkti atnāca Latvijas pārim, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam pēc Doplera kļūdas uzbrukumā. Abi dueti ar saviem pienākumiem uzbrukumā lielākoties ļoti labi tika galā. Drīz vien Samoilovam izdevās pirmo reizi izvirzīt latviešus vadībā ar 10:8, bet tehniskajā pārtraukumā pāri devās pie 11:10 Latvijas dueta labā. Pēc pārtraukuma Doplers pamēģināja servēt uz Jāni Šmēdiņu un jau pirmajā uzbrukumā spēja viņu bloķēt, atjaunojot līdzsvaru uz tablo. Tā tas ilgi nepalika, latviešiem atjaunojot divu punktu pārsvaru (16:14). Drīz pēc tam ar eisu rezultāta starpību palielināja Šmēdiņš, padarot austriešu iespēju atspēlēties ārkārtīgi sarežģītu. Latvijas pāris uzvarēja pirmo setu ar rezultātu 21:17.

Otro setu nedaudz labāk iesāka Doplers un Horsts, izvirzoties vadībā ar 5:3. Drīz vien ar labu spēli blokā Samoilovam izdevās izlīdzināt rezultātu. Tieši pirms tehniskā pārtraukuma efektīvi blokā nospēlēja Šmēdiņš, dodoties tajā Latvijas duetam esot vadībā - 11:10. Šī epizode ievadīja Latvijas dueta izrāvienu, rezultātam kļūstot 14:11. Austrieši nedomāja padoties, spējot atspēlēties un saglabāt intrigu setā un visā mačā (15:15). Seta izskaņā latvieši zaudēja minimālu pārsvaru un nonāca iedzinējos ar 18:20. Pirmo setbumbu Doplers ar Horstu nerealizēja, bet otro pēc pārtraukuma gan, ievedot spēli trešajā setā - 21:19.

Trešo setu ar viltīgu māņu sitienu gribēja sākt Samoilovs, bet Horsts spēja nospēlēt aizsardzībā un gūt punktu. Nākamos četrus punktus, piepalīdzot veiksmei, ieguva Latvijas pāris, izvirzoties vadībā ar 4:1. Šoreiz pārsvars no rokām netika izlaists, latviešiem turoties drošā vadībā. Dopleram un Horstam tā arī neizdevās apturēt ieskrējušos latviešus, kuri uzvarēja setu ar rezultātu 15:9 un visu spēli ar 2:1.

Astotdaļfinālā Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu gaida tikšanās ar turnīra favorītiem un pirmo numuru izliktajiem mājiniekiem Alisonu Ceruti un Bruno Šmitu, kuri A grupā izcīnīja trīs pārliecinošas uzvaras. 

Svarīgākais