Pahars pirmoreiz izsauc Jāni Ikaunieku, kandidātos arī Cauņa

© Uldis Dobelis (rekurzeme.diena.lv)

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars nākammēnes gaidāmajām Eiropas čempionāta atlases cīņām pret Islandi un Turciju kandidātu sastāvā iekļāvis arī "Liepājas" līderi Jāni Ikaunieku, vēsta federācijas mājaslapa. Izsaukts arī Aleksejs Višņakovs, bet savainojumu dēļ nav Arta Lazdiņa un Oļega Laizāna. Starp kandidātiem nav arī "Ventspils" aizsarga Antona Kurakina, kurš acīmredzot nav izvēlēts sportisku iemeslu dēļ.

Pašreizējā kandidātu sarakstā iekļauti 22 futbolisti, taču – kā atzīmēja valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars – kandidātu saraksts vēl var tikt papildināts. Kandidātu sarakstā iekļauti arī trīs U21 izlašu vecuma spēlētāji - bez pieminētā Jāņa Ikaunieka arī Vitālijs Jagodinskis, kurš pārbaudes spēlē pret Armēniju (2:0) jau piedzīvoja debiju, un Deniss Rakels, par kura negaidīto izsaukšanu rakstījām jau iepriekš.

"Liels prieks, Jānis Ikaunieks ar savu spēli ir parādījis, ka esam uz pareizā ceļa," kluba mājaslapā citēts "Liepājas" prezidents Māris Verpakovskis. "Šobrīd tikai viens no mūsu kluba ir lielajā izlasē, bet domāju, ka nākotnē redzēsim vairākus. Esmu ļoti gandarīts par paveikto, turpināsim strādāt, lai ne tikai jauniešu izlasēs būtu pieplūdums ar mūsu spēlētājiem, bet arī lielajā izlasē.

No Pahara izsauktajiem kandidātiem septiņi spēlē Latvijas čempionātā, 13 pārstāv ārzemju klubus, bet Kaspars Gorkšs un Aleksandrs Fertovs joprojām ir bez kluba. Valstsvienība vienkopus tiksies piektajā oktobrī viesnīcā “Lielupe”, Jūrmalā, lai atbilstoši sastādītajam darba plānam uzsāktu gatavošanos spēlēm pret Islandi un Turciju. Plašāka informācija par valstsvienības gatavošanos un darba plānu tiks paziņota tuvākajā laikā.

Latvijas izlase atlases ciklu sāka ar neizšķirtu Kazahstānā (0:0), savukārt abas gaidāmās pretinieces Islande un Turcija tikās savā starpā - turki izbraukumā piedzīvoja bezierunu zaudējumu ar 0:3. Desmitajā oktobrī Latvija uzņems Islandi, bet 13. oktobrī turpat "Skonto" stadionā tiksies ar Turciju.

Svarīgākais