Latvijas U17 izlase ļoti cienīgā cīņā piekāpjas Zviedrijai

© Sportacentrs.com

Latvijas U17 futbola izlase Jelgavā uzsākusi Eiropas čempionāta atlases turnīru. Aizvadīts ļoti cienījams mačs pret Zviedrijas jaunajiem futbolistiem, kurā vēl astoņas minūtes pirms beigām bija neizšķirts, taču beigās tomēr Latvijai zaudējums 1:2.

Latvijas jaunie futbolisti pirmajā puslaikā nekautrējās no Zviedrijas pārstāvjiem, un nebija nemaztik viegli pamanīt, kura tad ir potenciālā favorīte. Latvijas spēlētāji Jegors Morozs un Ņikita Jankovskis radīja spriedzi pie zviedru vārtiem, savukārt mūsu aizsardzībā lielas plaisas neatradās.

Laikam ritot, pārsvars gan nosvērās viesu pusē, un 34. minūtē Mustafa Zeidans izmantoja nelielu Latvijas aizsargu nesaprašanos, samainoties sedzamajiem, un ar sitienu no metriem 16 atklāja rezultātu. Bumba vārtos ielidoja pēc atsišanās pret vārtu stabu, taču līdz galam nenospēlēja mūsu vārtsargs Toms Puriņš, kuru sitiens nedaudz pārsteidza. Uzreiz pēc tam Maksimam Volkoveckis bija lieliska iespēja panākt neizšķirtu, taču viņa sitiens ar galvu bija nedaudz neprecīzs.

Zaudētais pirmais puslaiks Igora Stepanova vadītajai izlasei nelika nokārt galvas, gluži otrādi, jau 48. minūtē (U17 izlases puslaiku spēlē 40 minūtes) Latvija izveidoja bīstamu situāciju, kurā pirmais gan neizdevās, taču bumba veiksmīgi nokļuva pie izlases kapteiņa Daņiila Hvoiņicka, kurš to raidīja vārtos.

Morozam bija iespēja nošokēt zviedrus, taču viņa izgājienu viens pret vienu tomēr paspēja izjaukt laicīgi no vārtiem izgājušais Zviedrijas vārtsargs. Arī turpinājumā Latvija neiesēdās aizsardzībā, un daudz netrūka, lai Hvoiņickis panāktu 2:1 - viņa sitiens pēc efektīvas māņkustības lidoja nedaudz garām vārtu stabam. Parādījās gan arī satraukums mūsu aizsardzībā, kas noveda pie ļoti bīstama zviedru momenta, taču glāba vārtsargs Puriņš. 70. minūtē Puriņš glāba vēlreiz, izvelkot bumbu no tālā "devītnieka".Diemžēl pāris minūtes vēlāk rupja kļūda aizsardzībā izbojāja visus viņa un Latvijas centienus, un zviedri atguva vadību, kuru ne bez pūlēm izdevās arī noturēt.

Nākamā spēle Latvijai paredzēta parīt Rīgā pret Ukrainu. Iekļūšanu nākamajā kārtā garantēs divas labākās izlases, cerības būs arī trešajai vietai, jo no 13 grupu trešajām vietām tālāk tiks arī piecas labākās.

Latvija- Zviedrija 1:2 (0:1)

Vārti: Hvoiņickis 48' - Zeidans 34' Lidbergs 72'

Latvija: Puriņš, Balodis, Volkoveckis, Pētersons (Petuhovs), Rubezis (Sprūds), Jankovskis, Uldriķis, Morozs, Hvoiņickis, Vagančuks (Grīnbergs), Davidenkovs

Zviedrija: Johansons, Hadzikaduničs, Kraljs, Lundgrēns, Išervuds, Ingelsons (Jajičs), Jansons, Beijmo, Kerhans, Faurs, Zeidans (Redzičs)

5. atlases grupa

V. Izlase S U N Z Vārti P

1. Zviedrija 1 1 0 0 2:1 3

2. Grieķija 1 0 1 0 0:0 1

3. Ukraina 1 0 1 0 0:0 1

4. Latvija 1 0 0 1 1:2 0

Svarīgākais