Latvijas Futbola federācijas valde atstādina Kārli Villerušu

© F64

Latvijas Futbola federācija (LFF) šodien notikušajā valdes sēdē lēmusi par Apelāciju komisijas priekšsēdētāja Kārļa Villeruša atstādināšanu no amata un neuzticības izteikšanu, atzīstot par nepamatotiem komisijas pieņemtos lēmumus par "Skonto", "Jūrmalas" un Daugavpils "Daugavas" apelāciju apmierināšanu.

Kārlis Villerušs kā Apelāciju komisijas vadītājs šosezon bija izpelnījies uzmanību ar diviem svarīgiem lēmumiem - viņa vadītā komisija izšķīrās par Daugavpils "Daugavas" un "Skonto" futbola klubu pielaišanu Virslīgai, bet septembrī samazināja LFF DK sodu par nenokārtotajām saistībām "Jūrmalas" un "Skonto" klubiem, tādējādi atdodot viņiem kopvērtējumā divus punktus.

Kā izrādījās, tas lika saraukt pieres ne tikai futbola līdzjutējiem un biedrībai "Latvijas Futbola virslīga", bet arī Latvijas Futbola federācijai. Šodienas valdes sēdē tika pieaicināts arī Villerušs, kuram tika lūgts paskaidrot Apelāciju komisijas pieņemtos lēmumus.

LFF savā oficiālajā paziņojumā norāda, ka sniegtie paskaidrojumi nepamato iepriekš minēto apelāciju apmierināšanu. Ņemot vērā arī to, ka Apelāciju komisijas lēmumi ir negatīvi iespaidojuši LFF reputāciju un apdraudējuši futbola attīstības iespējas, nolemts izteikt neuzticību Villerušam un nekavējoties atstādināt viņu no amata.

LFF izpildinstitūcijai vienlaikus uzdots izstrādāt juridisku pamatojumu turpmāko darbību veikšanai, kā arī piedāvāt kandidātus Apelācijas komisijas vadībai līdz sestajam oktobrim.

Valdes locekļi arī uzklausīja LFF stadionu un infrastruktūras komitejas priekšsēdētāja Vladimira Žuka ziņojumu par notiekošo stadionu jomā. Pēc sniegtās informācijas tika nolemts uzdot LFF izpildinstitūcijai veikt finanšu auditu LFF mācību un treniņu centrā "Staicele", turklāt pieaicinot neatkarīgu auditoru kompāniju. Valde arī pauda atbalstu nacionālā stadiona projekta turpināšanai.

Žuks iecelts par šī projekta vadītāju un viņam uzdots līdz 10. oktobrim izstrādāt potenciālo sadarbības modeli ar iespējamajiem partneriem, turklāt atskaites par paveikto Žukam jāsniedz reizi nedēļā.

Svarīgākais