Ķēniņam un Girgensonam uzvaras pārbaudes spēlēs, Gudļevskis rezervē

© Richard Lam/ PNG

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlēs savu komandu sastāvos šonakt bija iekļauti visi trīs treniņnometnēs palikušie latvieši - Kristers Gudļevskis palika rezervē, bet Ronalds Ķēniņš un Zemgus Girgensons ar punktiem neizcēlās.

Iepriekšējās sezonas Šveicē aizvadījušajam Ronaldam Ķēniņam šonakt bija pirmā NHL pārbaudes spēle Vankūveras "Canucks" sastāvā. Viņš bija iekļauts ceturtajā maiņā ar kanādiešiem Kelanu Lainu un Deinu Foksu un laukumā pavadīja teju 13 minūtes (12:55).

Ķēniņš tika sūtīts laukumā gan vairākumā (1:20), gan mazākumā (1:56), taču ar rezultativitātes punktiem neizcēlās un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Viņa rēķinā trīs spēka paņēmieni, bet metieni pa vārtiem izdarīti netika.

Vankūveras komanda spēlē pret "Sharks" izdarīja divreiz mazāk metienu pa vārtiem nekā pretinieki (19:34), taču, ne reizi nenokļūstot iedzinējos, svinēja uzvaru ar 4:2. Jāpiezīmē, ka šonakt komandu sastāvi bija sašķelti divās daļās un Ķēniņš piedalījās spēlē Vankūverā, bet spēlē izbraukumā "Canucks" hokejisti piekāpās "Sharks" ar 2:5.

Uzvaru svinēja arī Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", ar 2:0 pieveicot Karolīnas "Hurricanes". Girgensons pirmajā pārbaudes spēlē nebija piedalījies, taču šonakt bija laukumā un izcēlās ar rupjību pret čehu aizsargu Mihalu Jordanu, no muguras triecot viņu bortā. Girgensons saņēma divu minūšu sodu."Hurricanes" sastāvā traumu guva arī Džordans Stāls, kurš trešajā periodā spēli pameta un pēc tam pārvietojās ar kruķiem. Tiek ziņots, ka viņam konstatēts kājas lūzums.

Vārtus Bufalo rindās guva Drū Stefords un Tailers Eniss, bet divas rezultatīvas piespēles savā rēķinā ierakstīja Mets Mulsons. Visus 35 pretinieku metienus atvairīja Jūnass Enrūts.

Veiksmīga spēle padevās arī Tampabejas "Lightning" vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, kurš atvairīja 28 no 30 metieniem un palīdzēja ar 4:2 pieveikt Nešvilas "Predators". Kristers Gudļevskis bija pieteikumā, taču palika rezervē.

Nākamās spēles latviešu pārstāvētajām komandām gaidāmas parīt - "Lightning" vēlreiz spēkosies ar Nešvilu, "Canucks" spēlēs ar Kalgari "Flames", bet aizparīt "Sabres" sagaida mačs ar Toronto "Maple Leafs".