Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gulbja iedvesmota, Latvija uzvar dubultspēlē

© Sportacentrs.com

Sestdien Vidzemes Olimpiskajā centrā Deivisa kausa izcīņas mačā starp Latvijas un Austrijas komandām norisinājās dubultspēle, un tajā Ernests Gulbis/Miķelis Lībietis trijos setos ar 7:5, 7:6 un apspēlēja Aleksandru Peju un Filipu Osvaldu, gūstot pirmo uzvaru Latvijai.

Šodien kortā devās ilgi gaidītais Ernests Gulbis, kurš pārī ar Miķeli Lībieti mēģināja atgūt Latvijas cerības. Pretiniekos gana pieredzējušie un titulētie Aleksandrs Pejs un Filips Osvalds. Ernests nelika Valmieras publikai vilties, iepriecināja sanākušos ar diviem eisiem pirmajā setā, un Latvija to uzvarēja, tiesa, ļoti līdzīgā cīņā - 7:5.

Arī otrajā setā risinājās līdzīga spēkošanās. Latvieši neizmantoja četras breikbumbas vienā geimā, bet austriešiem arvien nebija atbildes Gulbja servei, un rezultāts turpināja augt līdzīgi. 11. geimā pie Libieša serves Latvija nonāca iedzinējos ar 0:30, taču turpināja nevainojami un punktu nosargāja (6:5). Austrieši uzvarēja savu servi, un sekoja taibreiks. Tajā Gulbis dominēja, un Latvija izcīnīja uzvaru setā ar 7:6.

Trešo setu Latvija sāka lieliski - pateicoties Lībieša kvalitatīvai spēlei, breiks jau pirmajā izspēlē, bet pēc tam ātri panākts 2:0. Mūsējiem spēle gāja no rokas, tomēr trešajā izspēlē realizēt vēl vienu breikbumbu neizdevās (2:1). Sestajā geimā austriešiem bija četras breikbumbas, bet dramatiskā un superaizraujošā izskaņā Latvija nosargāja punktu - 4:2. Pie rezultāta 5:4 ar jaunām bumbām servēja Lībietis, darīja to lieliski, un Latvija svinēja uzvaru gan setā (6:4), gan visā mačā.

Pirmajā spēļu dienā gan Andis Juška, gan Jānis Podžus saviem oponentiem zaudēja trīs setos, un šobrīd rezultāts kļuvis 1:2. Lai uzvarētu austriešus, rītdien mūsējiem jāturpina sekmīgā sērija - zaudēt atļauties vairs nedrīkst.