Juška trijos setos piekāpjas Fišeram, Latvija iedzinējos pret Austriju

© Sportacentrs.com

Vidzemes Olimpiskajā centrā ar Anda Juškas un Martina Fišera maču atklāta Latvijas un Austrijas izlašu cīņa Deivisa kausa izcīņā tenisā. Juška cieta sakāvi ar 0-3 (3:6, 3:6, 2:6), un kopējais rezultāts līdz ar to ir 1:0 Austrijas labā. Otrais vienspēļu mačs būs starp Jāni Podžu un Jirgenu Melceru.

Spēli ar servi sāka Andis Juška, un Martinam Fišeram jau pirmajā geimā izdevās nobreikot. Fišers uzvarēja pirmās divas izspēles (30-0) un ieguva divas breikbumbas (40-15), izdevību perfekti izmantojot. Garākās izspēlēs dominēja austrietis, un pie Fišera serves Juška nespēja nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru geimā. Savukārt, servējot Juškam, viesu tenisists allaž tika pie vismaz vienas breikbumbas, un devītajā geimā Fišers arī panāca pirmo setbumbu (40-30). Ar spēcīgu servi Juška to atspēlēja, tomēr pēc tam trāpīja tīklā un nākamajā izspēlē bumbiņu raidīja autā – Fišeram uzvara geimā un arī visā setā (6:3).

Arī otrā seta sākums nesolīja neko labu - Fišers spēlēja arvien pārliecinošāk un nobreikoja jau pirmo Juškas servi un panāca 3:0. Ceturtajā geimā Juška radīja nevajadzīgu spriedzi, 40:15 vietā ar kļūdu uztaisot 30:30, taču pēc tam nospēlēja sekmīgi un guva pirmo punktu (1:3). Lai arī situācija bija grūta, Juška turpināja cīnīties un centās pārsteigt pretinieku ar spēles dažādošanu, turklāt lieti noderēja arī divi eisi pēc kārtas. Rezultāts kļuva 2:4, turklāt panākta arī breikbumba, kuru Juška likās jau zaudējis, taču ar iespaidīgu sitienu pa diagonāli tomēr pārvērta breikā (3:4). Neizšķirtu gan neizdevās panākt, jo sekoja ļoti neveiksmīga serve, un tai sekojošais zaudējums3:6.

Juškam diemžēl bija zudusi pārliecība par saviem spēkiem, un Fišers trešo setu sāka ar diviem sausajiem geimiem. Juška nebija uzvarējis izspēlē jau četrus geimus pēc kārtas, un arī trešajā geimā tikai ar milzu pūlēm izdevās izvairīties no Fišera breika. Piektajā geimā Juška panāca 40:0, taču pēdējais punkts tā arī palika neiegūts, jo Fišers atspēlējās un paņēma otro breiku šajā setā (4-1), praktiski izlemjot spēles likteni. Nekādi brīnumi nenotika, un Fišers noslēdza setu ar 6:2 un spēli ar 3-0. Juška atspēlēja divas mačbumbas, atgādinot, ka pavisam bezcerīga šī spēle nebija, taču kļūdas tomēr darīja savu. Jāpiebilst, ka Fišeram šī bija pirmā uzvara pār Jušku trijos savstarpējos mačos un kopējā bilance joprojām latvieša labā (2:1). Abas uzvaras gan gūtas pirms vairākiem gadiem.

Latvijas un Austrijas cīņu turpinās Jāņa Podžus un Jirgena Melcera duelis, kurš sāksies apmēram 20 minūtes pēc pirmās spēles beigām, proti, ap 17:15. Dubultspēle gaidāma sestdien (15:00), bet abas atlikušās vienspēles svētdien no 14:00.

Svarīgākais