Hamiltons pēc četru mēnešu pārtraukuma uzvar kvalifikācijā

© Scanpix/AP

Itālijas "Grand Prix" Moncā no pirmās starta vietas startēs britu pilots Lūiss Hamiltons, kurš pēdējoreiz kvalifikācijā triumfēja pirms gandrīz četriem mēnešiem - desmitajā maijā Barselonā.

 "Mercedes" braucējs aiz sevis atstāja savu komandas biedru un pēdējo četru kvalifikāciju uzvarētāju Niko Rosbergu, bet trešo vietu ieguva soms Valteri Botass.

Niko Rosbergs kvalifikācijas izskaņā uzlaboja savu rezultātu, tomēr nespēja nostumt Lūisu Hamiltonu no pirmās vietas un atpalika par 0.274 sekundēm. Abas nākamās pozīcijas ieguva "Williams" piloti Valteri Botass un Felipe Masa, kuri no uzvarētāja atpalika attiecīgi par 0.588 un 0.756 sekundēm. Kevins Magnusens pakāpās uz piekto vietu, pozīciju zemāk nostumjot komandas biedru Džensonu Batonu.

Hamiltonam tā šosezon bija piektā uzvara kvalifikācijā, taču pirmā kopš maija sacensībām Barselonas trasē Spānijā. Hamiltons pirmo piecu posmu laikā kvalifikācijā bija spējis triumfēt četras reizes, bez jau pieminētās Barselonas esot ātrākais arī Austrālijā, Malaizijā un Ķīnā. Visvairāk uzvaru kvalifikācijā ir Rosbergam, kurš uzvarējis septiņas reizes, tostarp četros pēdējos posmos. Atskaitot Hamiltonu un Rosbergu, vēl kvalfiikācijā spējis uzvarēt vienīgi Masa - astotajā posmā Austrijā.

No 12 līdz šim aizvadītajiem posmiem kvalifikācijas uzvarētāji piecas reizes uzvarējuši arī sacensībās. Malaizijā, Ķīnā un Spānijā to paveica Hamiltons, bet Monako un Vācijā ar līdzīgu sasniegumu izcēlās Rosbergs. Vācu pilots ar 220 punktiem šobrīd ir vadībā absolūtajā kopvērtējumā, apsteidzot Hamiltonu (191) un Danielu Rikjardo (156). 100 punktu robežu sasniedzis arī Alonso (121) un Botass (110).