Cauņa traumas dēļ joprojām nepalīdzēs izlasei

© Sportacentrs.com

Latvijas futbola izlasei gaidāmajā pārbaudes spēlē pret Armēniju un Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā pret Kazahstānu nevarēs palīdzēt pussargs Aleksandrs Cauņa.

Par to šodien preses konferencē pirms trešdien, 3. septembrī gaidāmās pārbaudes spēles pret Armēniju informēja valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars. Treneris pastāstīja, ka Cauņa svētdien ieradies uz komandas pirmo treniņu un pastāstījis, ka atkal iedzīvojies savainojumā. Traumēts esot muskulis un, lai gan savainojums nav nopietns, nāksies izlaist divas līdz trīs nedēļas. Pahars cer, ka nākamajā mēnesī Maskavas CSKA pussargs beidzot būs palīgs valstsvienībai.

Jāpiebilst, ka pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla sākuma Cauņa atgriezās valstsvienības kandidātu sarakstā, lai gan oficiālās spēlēs dažādu traumu dēļ viņš nav piedalījies gandrīz gadu.

Latvijas futbola izlases spēlētāji un oficiālās personas svētdien ieradās viesnīcā "Lielupe", Jūrmalā, lai atbilstoši darba plānam uzsāktu gatavošanos trešdien Rīgā paredzētajai pārbaudes spēlei pret Armēniju, kā arī 9. septembrī Kazahstānas galvaspilsētā Astanā startējošajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs A apakšgrupā, kurā cīnīsies arī Kazahstāna, Nīderlande, Čehija, Turcija un Islande. Automātiski finālturnīram kvalificēsies apakšgrupu pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī labākā trešās vietas ieguvēja.

Svarīgākais