Rudņeva pēcspēles sitiens ieved HSV kausa 2. kārtā

© Hsv.de

Vācijas kausa 1. kārtu pārvarēja Artjoms Rudņevs un viņa pārstāvētā "Hamburger SV". Papildlaiks cīņā ar 3. līgas vienību "Energie Cottbus" beidzās 2:2, bet pēcspēles sitienos daudz pārliecinošāka bija Hamburga - 4:1. Pēdējo pendeli iesita tieši Rudņevs, kurš laukumā pavadīja visas 120 minūtes.

Artjoms Rudņevs šodien bija iekļauts "Hamburger SV" pamatsastāvā Vācijas kausa 1. kārtas mačam pret 3. līgas jaunpienācēju (izkritusi no 2. Bundeslīgas) "Energie Cottbus". Jau 10. minūtē HSV nācās nonākt iedzinējas loma – vārtsargs Adlers, dodoties pēc bumbas uztriecās pretinieku futbolistam un nopelnīja 11 metru soda sitienu. To realizēja "Energie" futbolists Ceics, izvirzot savu komandu vadībā.

Turpinājumā HSV bija vairākas labas iespējas, ļoti redzams bija Rafaels van der Vārts. Pāris reizes "Energie" vārtus apdraudēja arī Rudņevs, taču lielas briesmas šie sitieni nenesa. Otrā puslaika vidū HSV pamatīgi iespieda pretinieku tā laukuma pusē un atspēlējās – pēc stūra sitiena bumbu vārtu stūrī ar galvu raidīja Vestermans. Lai arī Hamburga varēja izraut uzvaru, pamatlaiks noslēdzās ar 1:1.

Papildlaika sākumā van der Vārts ar soda sitienu raidīja bumbu gandrīz pašā augšējā stūrī, jau izvirzot viesus vadībā. Tiesa, pēc gūtajiem vārtiem HSV sāka spēlēt neuzmanīgi, vairākas reizes nonākot tuvu vārtu zaudējumam, līdz papildlaika pirmā puslaika beigās pēc Mišela lieliska individuālā gājiena arī izlaida pārsvaru – 2:2. Beigās uzvarētājs bija jānoskaidro pēcspēles sitienos. Adlers tika galā divām pendelēm, bet ceturtajā sērijā tieši Rudņevs pielika punktu mačam, sitot pretējā stūrī vārtsarga lēcienam. 4:1 sērijā, HSV ar lielām pūlēm 2. kārtā.

Vācijas kausa īpašniece Minhenes "Bayern" pirmajā kārtā uzņēma 3. līgas vienību Minsteres "Preußen". Minsteres vienībai mača sākumā izdevās vairāki labi uzbrukumi, taču 19. minūtē Mario Gece izvirzīja "Bayern" vadībā, un kausa pašreizējā īpašniece pamazām iekrāja četru vārtu pārsvaru. "Preußen" mača beigās guva goda vārtus, bet Roberts Levandovskis kompensācijas laikā neiesita pendeli, neatjaunojot iepriekšējo starpību, līdz ar to 4:1.

Svarīgākais