Makss Verstapens kļūs par visu laiku jaunāko F1 pilotu

© scanpix

16 gadus vecais Nīderlandes autobraucējs Makss Verstapens nākamsezon kļūs par visu laiku jaunāko F1 pilotu sacensību vēsturē. Jaunais autosporta talants nākamsezon pārstāvēs "Toro Rosso" komandu.

Šobrīd tikai 16 gadus vecais Makss Verstapens aizvada veiksmīgu FIA "Formula 3" Eiropas čempionāta sezonu. Savā pirmajā auto sacensību (līdz tam brauca kartingu sacīkstēs) sezonā jaunais talants ir izcīnījis astoņas uzvaras (no 27) un kopvērtējumā ieņem otro vietu.

Šodien "Red Bull" paziņoja, ka Verstapens nākamgad debitēs vienā no divām organizācijai piederošajām F1 komandām – "Toro Rosso". Talantīgais Verstapens komandā brauks kopā ar krievu Daniilu Kvjatu, aizvietojot Žanu-Eriku Verņē. Paredzams, ka Verstapens debitēs jau 2015.gada sezonas pirmajā posmā – tobrīd jaunajam Nīderlandes autosportistam būs tikai 17 gadu.

Makss Verstapens ir pazīstamā Josa Verstapena dēls. Joss Verstapens no 1994. līdz 2003.gadam pārstāvēja tādas F1 komandas kā "Benetton", "Stewart" un "Arrows". Divreiz karjerā Verstapens ir kāpis arī F1 pjedestāla.

Pagaidām jaunākais pilots, kas piedalījies F1 sacensībās, ir Haime Alguersuari, kurš no 2009. līdz 2011.gadam pārstāvēja "Toro Rosso". Savās debijas sacīkstēs – 2009.gada Ungārijas "Grand Prix" izcīņā – spāņu autobraucējs bija 19 gadus un 125 dienas vecs.