Gulbis ATP rangā pacēlies uz 12. vietu

© scanpix

Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP rangā pacēlies uz 12. vietu. Tāda pozīcija viņam arī sezonas kopvērtējumā, taču attālums līdz kārotajam astoņniekam, kas sezonas beigās Londonā startēs "ATP World Tour Finals", paliek arvien lielāks.

Gulbis tuvāk Top 10, bet tālāk no Londonas

Ernests Gulbis kopš "French Open" pusfināla sasniegšanas četros turnīros pēc kārtas zaudējis 2. kārtā. Londonā, kur zaudēts Kenijam De Šeperam, tas nozīmēja izstāties jau pēc vienīgā mača. Šonedēļ rangā atkal vienas kāpums, kas noticis, pateicoties Huana Martina Del Potro nespēlēšanai. Argentīnas pirmais numurs zaudējis daudz punktu.

12. vieta Gulbim arī sezonas kopvērtējumā, taču astoņnieks kļūst arvien tālāks, jo konkurentiem pēdējo divu mēnešu laikā ir krietni labāki rezultāti. Ernests pēc "French Open" bija ticis līdz 7. vietai, bet tagad viņu no astoņnieka šķir jau 795 punkti. Pirms nedēļas attālums bija mērāms 535 punktos.

Iespējas situāciju uzlabot vēl būs – pēc nedēļas startēs "US Open" ar vislielākajiem punktiem, šogad paredzēti vēl divi "Masters 1000" (Šanhaja un Parīze), kā arī iespējams spēlēt divos "ATP World Tour 500" turnīros. Ir atlikuši četri 500. sērijas turnīri, bet jāatceras, ka tie būs sadalīti pa diviem vienas nedēļas laikā – Pekina un Tokija, kā arī Bāzele un Valensija.

Par nozīmīgiem kāpumiem rangā. Sinsinati finālu sasniegušais Davids Ferers atgriezies Top 5, bet vienas vietas attālumā no rekorda atkārtošanas nokļuvis Žiljēns Beneto, kuram 14. vietu kāpums ļauj atrasties 27. pozīcijā. Francūzis pagājušajā nedēļā pirmo reizi tika līdz "Masters 1000" pusfinālam. Šonedēļ notiek viens turnīrs – "ATP World Tour 250" sērijas sacensības Vinstonseilemā (bez elites spēlētājiem).

Svarīgākais