Bagatskis: Lūzumu panācām ar aizsardzību

© f64

Latvijas valstsvienība Eiropas 2015.gada čempionāta kvalifikācijas turnīra trešajā spēlē „Arēnā Rīga” pārliecinoši pieveica Rumānijas izlasi – 88:65 (20:16, 36:35, 65:53). Otrajā F grupas spēlē Pečinokā Slovākija ar 72:75 zaudēja Zviedrijas komandai. Pirmo apli Latvijas komanda pabeidza ar trim uzvarām trijās spēlēs un pirmo vietu.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

„Rumānijas izlase spēlēja, kā bijām gaidījuši – bremzēja spēles tempu, centās mūs pārsteigt ar presingu. Reizēm tas viņiem izdevās – kamēr spēlējām lēni un pareizi. Tiklīdz sākām ātrāk meklēt iespējas pamatotiem uzbrukumiem, bumbas pašas sāka mums krist rokās un parādījās iespējas brīviem metieniem un pēdējās 14 minūtes jau kontrolējām spēles gaitu.

Patīkami, ka uzvarējām ar sliktu trīspunktnieku un viduvēju sodu precizitāti. Tāpēc rezultāts neauga tik ātri, cik gribējās skatītājiem un mums pašiem. Tomēr visi izdarīja savu darbu un izcīnījām īstu komandas uzvaru. Tai skaitā lielu ieguldījumu deva Mareks (Mejeris) un Aigars (Šķēle). Mareka četras atlēkušās bumbas pie pretinieku groza bija zelta vērtē un Aigara 5 rezultatīvās piespēles 12 minūtēs runā pašas par sevi.”

Latvijas valstsvienības kapteinis Jānis Blūms:

„Rumāņi šurp bija braukuši cīnīties par uzvaru un pirmajā puslaikā to darīja diezgan veiksmīgi, sagādādami mums daudz problēmu uzbrukumā. Viņu aizsardzība bija diezgan avantūristiska. Tādai gatavojāmies, tomēr dažreiz iekritām. Otrajā puslaikā paši sākām agresīvāk aizsargāties, skatītāji pavilka uz priekšu, visi kārtīgi pacīnījāmies... Sen nav bijusi tik laba sajūta. Paldies skatītājiem – varbūt trešdien mačā ar Zviedriju beidzot atvērsim otro stāvu Arēnas tribīnēs?”

Rumānijas izlases galvenais treneris Marsels Tenteris:

„Pirmajā puslaikā paveicām labu darbu aizsardzībā un kontrolējām kļūdu skaitu uzbrukumā. Dažreiz ļāvām Latvijas basketbolistiem sevi pārsteigt ar presingu, bet kopumā viss bija kārtībā. Taču otrajā puslaikā ļāvām Latvijai pārņemt iniciatīvu. Mīnus 10 bumbas pie groziem, vairāk kļūdu – mums bija par 15 uzbrukumiem mazāk, un tādā spēlē uzvarēt grūti. Centāmies riskēt, bet Latvijas komanda mūs aukstasinīgi un meistarīgi sodīja par katru kļūdu.

Kauju esam zaudējuši, taču karš turpinās un mums joprojām ir labas izredzes kvalificēties finālturnīram. Katra nākamā spēle mums būs kā lielais fināls.”