Pļaviņš kronēts par "King of the beach", sievietēm uzvar Ozoliņa

© publicitātes

Šodien "Beach Box/Elkor" pludmales volejbola stadionā Rīgā notika izšķirošās cīņas par "Queen/King of the beach" tituliem. Dāmu konkurencē sacensības notika pirmo reizi, un par uzvarētāju kļuva Marta Ozoliņa, bet vīriem triumfēja Mārtiņš Pļaviņš.

Pludmales karalis - Mārtiņš Pļaviņš

Vīriešu konkurencē piedalījās astoņi volejbolisti - Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Toms Šmēdiņš, Ruslans Sorokins, Aleksandrs Solovejs, Mārtiņš Pļaviņš, Toms Benjavs un Haralds Regža, kuri tika sadalīti divās grupās, katrā grupā pa četriem dalībniekiem.

No A grupas ārā neizkļuva Aleksandrs Samoilovs, kurš uzvarēja tikai vienā spēlē - tad, kad spēlēja pārī ar grupas uzvarētāju Mārtiņu Pļaviņu. Vēl no šīs grupas finālgrupā iekļuva Haralds Regža. Savukārt no B grupas tika izsijāti Benjavs un Toms Šmēdiņš.

Finālā pa divām uzvarām guva Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš, turklāt turnīra tabula situācija izkārtoja tā, ka viss izšķīrās pēdējā finālgrupas mačā, kurā Šmēdiņš un Pļaviņš ar 21:15 pieveica Soloveju un Regžu, tādējādi kvalificējoties lielajam finālam. Tajā Pļaviņš par savu pārinieku izvēlējās Regžu, bet Šmēdiņš nolēma cīnīties kopā ar grupu turnīrā izstājušos Benjavu.

Pļaviņa komanda finālu uzsāka ar izrāvienu 8:1, uzsākot ceļu pretim uzvarai. Šmēdiņa komanda gan atguvās un samazināja starpību, taču nācās piekāpties ar 16:21. Arī otrajā setā Pļaviņš un Regža spēlēja ļoti sekmīgi un novadīja spēli līdz uzvarai (21:15). Tas nozīmē, ka Mārtiņš Pļaviņš ar pilnām tiesībām pirmo reizi kronēts par Latvijas "King of the beach" jeb pludmales karali.

Pludmalas karaliene - Marta Ozoliņa

Par pirmo "Queen of the beach" titulu cīņā devās četras dalībnieces. Laukumā devās Santa Ragozina, Ilze Liepiņlauska, Marta Ozoliņa un līdzjutēju balsojumā uzvarējusī Rūta Treija.

Pirmajā mačā Ozoliņa duetā ar Ragozinu pārspēja Liepiņlausku/Treiju ar 21:15, bet turpinājumā Liepiņlauska tika pie divām uzvarām. Duetā ar Ragozinu uzvarēja Ozoliņu/Treiju (21:18), bet duetā ar Ozoliņu ar tādu pašu rezultātu uzveica Ragozinu/Treiju.

Rezultātā trijām volejbolistēm bija vienāds uzvaru skaits, turklāt Ozoliņai un Ragozinai bija arī vienāds iegūto un zaudēto punktu daudzums. "Apakšiņu" konkursā par fināla izvēles priekšrocībām Ozoliņa pārspēja Ragozinu. Fināla spēlei Ozoliņu par savu pārinieci izvēlējās Ilzi Liepiņlausku, tādējādi neļaujot Ragozinai spēlēt ar savu ierasto pārinieci. Tā vietā Ragozina darbojās vienā duetā ar Rūtu Treiju.

Pirmais fināla sets noslēdzās tāpat kā iepriekšējā spēkošanās šādu duetu ietvaros – Ozoliņa/Liepiņlauska uzvarēja ar 21:18. Arī otrajā setā Ozoliņas pāris bija pārāks ar tādu pašu rezultātu, līdz ar to pirmo "Queen of the beach" titulu izcīnīja Marta Ozoliņa.

Svarīgākais