Dramatiskā mačā "Skonto" ar 4:3 izmoka uzvaru pār "Jūrmalu"

© Sportacentrs.com

SMScredit.lv Virslīgas spēlē "Skonto" ar 4:3 pieveica "Jūrmalas" futbolistus, lai arī mača gaitā divreiz nokļuva iedzinējos. Uzvaras vārtus vien 90. minūtē guva Laša Dvali.

Virslīgas līdere "Skonto" un pastarīte "Jūrmala" - šodienas spēlē SMScrdit.lv Virslīga satikās abas komandas, kuras nesen tika izslēgtas no biedrības "Latvijas Futbola virslīga". Šis notikums gan joprojām nav šķērslis abu komandu dalībai Virslīgai, un "Skonto" centās revanšēties par iepriekšējo zaudējumu "Ventspilij" (1:2), bet "Jūrmala" bija cietusi trīs zaudējumus pēc kārtas.

Spēle iesākās samērā mierīgi, taču Vladislavs Gutkovskis 18. minūtē apskrēja "Jūrmalas" aizsargus un praktiski no nekā radās lieliska iespēja, kuru Gutkovskis aukstasinīgi noslēdza. Rezultāts 1:0 un Gutkovskim 17. vārti sezonā. Likās, ka spēles vienīgā atlikusī intriga ir, vai Gutkovskim izdosies šo skatili palielināt, taču "Jūrmala" domāja citādi.

Jau nākamajā uzbrukumā pēc vārtu zaudēšanās "Jūrmala" panāca neizšķirtu - "Skonto" pavirši nospēlēja pie standartsituācijas un Romāns Geiko ar galvu skaisti raidīja bumbu vārtos. Pagāja pāris minūtes, un Tamaza Pertijas nerviem vēl viens pārbaudījums - Djego Silva noslēdza "Jūrmalas" pretuzbrukumu, pārmetot pāri bumbu Andrejam Pavlovam. Pie 1:2 "Skonto" metās atspēlēties, un Gutkovskis arī nogādāja bumbu vārtos, taču fiksēta aizmugure, un puslaiks jānoslēdz iedzinējos.

Otrā puslaika sākumā "Jūrmalas" entuziasms saplaka, jo Gutkovskis ļoti ātri panāca 2:2. "Skonto" turpināja agresīvi iet uz priekšu, kas noveda pie Artjoma Osipova vārtu guvuma - viņš precīzi sita no soda laukuma robežas uzreiz pēc bumbas saņemšanas.

"Skonto" bija nonākusi relatīvā drošībā, taču atslābināšanās šo drošību iznīcināja. Tika izlaista cauri piespēle, kura izgājienā viens pret vienu nostādīja Edgaru Kārkliņu. Kārkliņš izsita bumbu starp "Skonto" vārtsarga Andreja Pavlova kājām un teju vai neticami, bet 3:3. Līdz mača beigām gan šis rezultāts neizturēja, jo 90. minūtē pēc stūra sitiena vissekmīgā nospēlēja Laša Dvali, raidot bumbu vārtos un izraujot dramatisku uzvaru 4:3.

Skonto- Jūrmala 4:3 (1:2)

Vārti: Gutkovskis 18' 48' Osipovs 55' Dvali 90' - Geiko 19' Silva 22' Kārkliņš 65'

Brīdinājumi:Gabovs - Rimkus

Skonto:Pavlovs, Bērenfelds, Jermolajevs (Isajevs 55'),V. Morozs, Rugins, Dvali, Gabovs, Klimiašvili, Gutkovskis, Osipovs, Ivanovs (J. Morozs 70')

Jūrmala:Dzelme, Nketija, Sokoļskis, Gluško, Grigorovs, Geiko, Montalvo (Tiščenko59'), Diakvnišvili, Silva, Kārkliņš (Šiļuks 66'), Rimkus

Galvenais tiesnesis: Andris Treimanis

Svarīgākais